Sosyal medya paylaşımları için bağlantı ön izlemelerini optimize eden girişim: Piar.io

İçeriğin olduğu linki, Facebook, Telegram, Slack, Twitter, Viber ve Pinterest gibi platformların paylaşım görünümlerine göre size gösteriyor, linki kısaltıyor ve kendi platformu üzerinden nasıl görünebileceğini düzenlemenize yardımcı oluyor.
Sosyal medya paylaşımları için bağlantı ön izlemelerini optimize eden girişim: Piar.io

Blogger'lar ve ajanslar sosyal medya paylaşımları yaparken kendilerini diken üstünde bulabiliyorlar. Bazen sistemden kaynaklanan ufak tefek hatalar, paylaşımlarda istenmeyen içeriklerin görünmesine, kimi zaman görsellerin beklendiği gibi paylaşılamamasına neden oluyor. Bazı zamanlarda içeriklerdeki uzun başlıkların kısaltılması gerekiyor, ancak bunları paylaşım sırasında yapmak mümkün olmuyor. Neyse ki her geçen gün karşılaştığımız araçlar, bizlere bu konuda bir hayli yardımcı oluyor.

İçeriği platforma göre kişiselleştirmek mümkün

Piar.io da bu araçlardan biri. İçeriğin olduğu linki, Facebook, Telegram, Slack, Twitter, Viber ve Pinterest gibi platformların paylaşım görünümlerine göre size gösteriyor, linki kısaltıyor ve kendi platformu üzerinden nasıl görünebileceğini düzenlemenize yardımcı oluyor.

Örneğin; içeriğin başlığı paylaşımda çok uzun görünüyor ve bu da anlam bütünlüğünü bozuyorsa başlığı Piar.io üzerinden kısaltabiliyor, altta görünen açıklamayı yeniden düzenleyebiliyorsunuz. Dilerseniz görseli bile değiştirebiliyorsunuz. Piar.io, yapılmış değişiklikleri baz alan yeni bir link oluşturuyor ve paylaşımınızı bu linkle yaptığınızda içeriğinizi sosyal medyada düzenlenmiş haliyle görebiliyorsunuz.

Paylaşım sonrası istatistikleri görebiliyorsunuz

Platformda değişiklik yaptığınız her içeriği ayrı dosyalar halinde bir kenarda tutabiliyorsunuz ve daha sonra paylaşmak üzere yeniden düzenleyebiliyorsunuz. Diyelim ki aynı içeriği birden çok kez paylaşmak zorundasınız, sadece basit bir kelime yada görsel değişikliği ile yeni bir içerik algısı yaratmak mümkün hale geliyor. Bu da sürekli paylaşım yapanlar ya da içeriğini ön plana çıkarmak isteyenler için ciddi bir avantaj sağlıyor.

Ayrıca paylaşım yaptıktan sonra projeye göz atarak link tıklamaları, içeriğe hangi cihazlardan ya da hangi ülkelerden bakıldığı gibi istatistikleri de görebiliyorsunuz. Piar.io, kısa bir zaman sonra Analytics özelliğini de yayına almayı planlıyor.

Piar.io'nun üyelik modelleri ve fiyatlandırması

Piar.io'yu kullanmak için üye olmanız isteniyor. Platform, ilk 15 gün ücretsiz kullanım hakkı sunsa da 3 farklı üyelik modelini tercih ediyor. Aylık 19 dolara Blogger, aylık 49 dolara SMM ya da aylık 79 dolara Agency modellerinden birini tercih edebiliyorsunuz. Blogger modelinin bir süre için 9 dolar olduğunu da belirteyim. Diğer iki modelde de indirim isteme hakkınız bulunuyor. Piar.io'nun fiyatlandırmasına ve modellerin hangi özellikleri kapsadığına buradan ulaşabilirsiniz.

Piar.io, basit paylaşımlar için çok gerekli olmasa da bilhassa sosyal medya ajansları için faydalı bir platform olacaktır. Platforma buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.