Elektrikli scooter kiralama pazarı için yeni oyuncu: Kedi Scooters

Kedi Scooters adındaki girişim yakın zamanda hem elektrikli scooter hem de elektrikli bisiklet kiralama hizmeti sunmaya başladı
Elektrikli scooter kiralama pazarı için yeni oyuncu: Kedi Scooters

2019 yılının Mart ayında elektrikli scooter kiralama girişimi olarak hayatımız giren Martı'nın hizmet vermeye başlaması ile birlikte İstanbul'un elektrikli scooter macerası başladı. Martı'nın ardından ise Palm, BinBin, Hop! ve Dost gibi pek çok marka bu alanda hizmet vermeye başladı.

Bugünlerde yeni bir markanın da bu alanda hizmet vermeye başladığına şahit olduk. Kedi Scooters adındaki girişim yakın zamanda hem elektrikli scooter hem de elektrikli bisiklet kiralama hizmeti sunmaya başladı. Ali Metehan Karaaslan tarafından kurulan Kedi Scooters, rakipleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip.

Hem iOS hem de Android platformlarında mobil uygulamalara sahip olan Kedi Scooters'ı kullanmak için öncelikle uygulama üzerinden platforma üye olmanız gerekiyor. Sonrasında ise uygulama içinde yer alan harita üzerinden size en yakın elektrikli scooter ve bisikletleri görebilirsiniz.

Seçtiğiniz elektrikli scooterın veya bisikletin yanına gittiğinizde ise ürünün üzerinde bulunan QR kodu taratmanız gerekiyor. Elektrikli scooter veya bisikleti kullandıktan sonra ise tıpkı diğer platformlarda da olduğu gibi park edip uygulama içinde ürünün park halindeki fotoğrafını çekerek sürüşünüzü tamamlamanız gerekiyor.

Nispeten uygun fiyatlı bir alternatif sunan Kedi Scooters girişiminin fiyatlarına gelecek olursak elektrikli scooterların başlangıç fiyatı 1,75, elektrikli bisikletlerin başlangıç fiyatı ise 2,99 TL. Dakika başına alınan ücrete baktığımızda ise elektrikli scooter için 0,55, elektrikli bisiklet için ise 0,79 TL olduğunu görüyoruz. Pazarın en önemli oyuncusu olan Martı'nın açılış ücreti olarak 1,99 TL ve dakika başına 0,59 TL talep ettiğiniz de hatırlatalım.

Kedi girişiminin scooterları ile bir sürüş de gerçekleştirdim. Scooterların sahip oldukları amortisör sayesinde oldukça konforlu bir sürüş sunduklarını ve hız modları arasında geçiş yapmanıza imkan verdiklerini de ekleyelim. Uygulama içindeki haritaya baktığımızda ise Kedi girişiminin Kadıköy, Ataşehir, Beşiktaş ve Arnavutköy bölgelerinde hizmet verdiğini görüyoruz. Dilerseniz Kedi Scooters'ın mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.