Skypod robotlarının üreticisi Exotec, 90 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret müşterileri için yarı otomatik depolar üzerinde çalışan Fransa merkezli Exotec, 83North'un liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı.
Skypod robotlarının üreticisi Exotec, 90 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret müşterileri için yarı otomatik depolar üzerinde çalışan Fransa merkezli Exotec, 83North'un liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Iris Capital, Breega ve 360 Capital olarak açıklandı. 

Exotec, yatay ve dikey olarak hareket edebilen ve saatte 9 mil hıza kadar hareket edebilen Skypod adlı otonom endüstriyel robotlar geliştiriyor. Exotec'in sistemi, Skypod adı verilen küçük robotlara dayanıyor. Yerde dolaşan bu robotlar, standartlaştırılmış ürün kutularını almak için raflarda yukarı ve aşağı ilerleyebiliyorlar. Pille çalışan robotlar, engelleri tespit etmek için lazer tarayıcılar kullanıyor ve zeminde yatay ve dikey olarak hareket ederek yüksekte depolanan mallara ulaşmalarını sağlıyor. Şirket ayrıca tüm bu robotları depoda koordine etmek için lojistik yazılımı da sağlıyor. Bunları ölçeklendirirken, kesinti olmadan daha fazla robot ve daha fazla raf ekleyebilmenize de yardımcı oluyor.

Hala paketlemelere ihtiyaç duyulduğu için bu robotlar insanların yerini tam olarak alamayacak olsa da robotlar tüm dolaşımla ilgilenirken insan operatörlere bir hayli kolaylık sağlanıyor. Kısacası Exotec'in robotları işin bir kısmını hallediyor ve bu da depoları yarı otomatik hale dönüştürüyor.

Şirketin şu anda Atlanta ve Tokyo'da ekipleri bulunuyor ve Exotec, 2021 yılına kadar yılda 4 bin robot üretmeyi planlıyor. Tüm üretim Fransa'nın Lille kentindeki 6 bin metrekarelik bir fabrikada yapılıyor. Exotec'in müşterileri arasında Carrefour, Leclerc, Cdiscount ve Uniqlo gibi şirketler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.