İstanbul için yeni elektrikli scooter kiralama girişimi: Dost

Tufan Vatandost ve Görkem Sarıca tarafından 2019 yılının Ekim ayında kurulan Dost elektrikli scooter kiralama girişimi, Mart ayında hizmet vermeye başladı.
İstanbul için yeni elektrikli scooter kiralama girişimi: Dost

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde hizmet veren elektrikli scooter kiralama girişimlerine yakından baktığımız bir haberi sizlerle paylaşmıştık. Bu girişimler arasında BinBin, HOP!, Martı, MOBI ve Palm gibi girişimler yer alıyordu. Söz konusu girişimlere bir yenisi daha eklendi.

Tufan Vatandost ve Görkem Sarıca tarafından 2019 yılının Ekim ayında kurulan Dost elektrikli scooter kiralama girişimi, Mart ayında hizmet vermeye başladı. Girişimin paylaştığı bilgilere göre şu an için İstanbul'un Şişli semtinde hizmet veren Dost, 16 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Şu an için İstanbul'un Şişli semtinde hizmet veren Dost Elektrikli Scooter, rakipleri ile benzer bir fiyat politikasına sahip. 1,99 TL'lik açılış ücretine sahip olan Dost elektrikli scooterları dakika başına ise 0,59 TL talep ediyor. Kısacası 10 dakikalık bir Dost yolculuğunun fiyatı 8 TL.

Mart ayının sonuna kadar 10 TL'lik iki sürüşün ve açılışın ücretsiz olduğunu da ekleyelim. Şehir hayatına daha eğlenceli, trafiksiz ve çevreci bir yaklaşım getirmek için yola çıkan Dost Elektrikli Scooter girişimi, hem Android hem de iOS platformunda mobil uygulamalara sahip. 

Diğer scooter kiralama girişimleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Dost Elektrikli Scooter'ı kullanmak için öncelikle uygulama aracılığı ile platforma üye olmanız gerekiyor. Sonrasında ise uygulama içinde yer alan haritadan size en yakın olan scooterı bulmanız gerekiyor

Scooter üzerinde bulunan QR kodu uygulamaya taratarak ise sürüşe başlayabilirsiniz. Yolculuğunuz bittiğinde ise uygun bir yere park etmeniz ve üzerinde bulunan fiziki kilidi kilitlemeniz gerekiyor. Son olarak ise uygulama içinden scooterın park halindeki bir fotoğrafını çekip göndermeniz gerekiyor. 

Dilerseniz Dost Elektrikli Scooter uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.