Kahve atıklarından biyo plastik üreten Wastespresso, Erciyas Holding'ten 12.500.000 TL değerleme ile yatırım aldı.

Girişim mekanlara sunduğu çevresel değer çözümlerinde, Straw-inno ve Oil-inno isimli iki farklı ürünüyle dikkat çekiyor. Erciyas Holding, restoran ve catering işletmeciliği alanında hizmet veren alt şirketi Savor için girişimle ilgilenmiş olabilir.
Kahve atıklarından biyo plastik üreten Wastespresso, Erciyas Holding'ten 12.500.000 TL değerleme ile yatırım aldı.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın yeni dönem finalistleri arasında yer alan Wastespresso, Erciyas Holding'ten 12.500.000 TL değerleme ile yatırım aldı. Yatırım finansal detayları şimdilik gizliliğini koruyor. 

Aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimcilerinden Wastespresso, geliştirdiği proje ile doğaya ve müşterilerine çift yönlü katkı sağlıyor.

Wastespresso, geliştirdiği kahve atıklarını kompostlama yöntemiyle; kafeler, restoranlar ve oteller gibi mekanlar için doğada 60 günde çözünebilen tek kullanımlık biyo pipetler ve plastikler üretiyor. Mekan işletmelerinin atık yönetimini yapan girişim, aynı zamanda mekanların çevresel değer yaratmalarını da sağlıyor. 

Restoranlar, oteller, cafeler ve kahve dükkanları gibi dünyadaki bütün işletmelerde kahve tüketimi artarken,  dünyada her gün 2,5 milyar fincandan fazla yani yıllık 9 bin ton kahve tüketiliyor. Her bir ton kahve atığı nedeniyle 340 metreküp metan gazı açığa çıkıyor. Yani 9 bin tonluk tüketim sonucu bir yılda ortaya çıkan metan gazı miktarı 3 milyon metrekübü aşıyor.

Ayrıca dünya genelinde her yıl 8 milyon tondan fazla plastik atık okyanuslara karışıyor. Wastespresso'nun kahve atıklarını toplama ve kompostlama yöntemi ile doğada 60 günde çözünebilen, tek kullanımlık plastikler ve materyaller üretmesi, hem plastiklerin hem kahve atıklarının doğaya verdiği zarar minimize ediyor.

Wastespresso ürünleri 

Girişim, mekanlara sunduğu çevresel değer çözümlerinde, Straw-inno ve Oil-inno isimli iki farklı ürünüyle dikkat çekiyor. 

Kahve atıkları altyapısı ile bütünleşmiş doğada %100 çözünebilen tek kullanımlık biyo pipetler sunan Straw-inno mekanların müşterilerine sunduğu çevreci yaklaşımı desteklemesini sağlıyor. 

Girişimin sitesinde "döngüsel ekonomin bir parçası" olarak tanımlanan Oil-inno ise yeşil teknoloji yöntemleri ile vegan ve organik kozmetik markaları için geliştiriliyor.  Oil-inno, zengin içerikli ve atık kahve bazlı bir doğal yağ olarak öne çıkıyor. 

Erciyas Holding’ten aldıkları yatırım ile ilgili konuşan Wastespresso Kurucu Ortağı Cavid Bayramlı şunları söyledi:

Aldığımız yeni yatırım ile birlikte Ar-Ge çalışmalarımızı güçlendirerek, ürün segmentimizi birçok farklı sektör için çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Buna ek olarak 2020 yılının sonunda yurtdışına açılmayı planlıyoruz.

BTM Direktörü İbrahim Elbaşı ise şöyle konuştu: 

Covid-19, bize dünyaya daha iyi bakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Gerek biz BTM yönetimi olarak ve gerekse BTM’deki girişimcilerimiz bir yandan ekonomiye değer katan ürünler üretmek için çalışırken bir yandan da doğaya saygılı ürünler üretmeye önem veriyoruz. Wastespresso ürünleri de bunun bir göstergesi. Ayrıca Wastespresso’ya yatırım yapan Erciyas Holding de doğaya karşı ne kadar duyarlı olduğunu göstermiş oldu. 12,5 milyon değerleme üzerinden gelen bu yatırım gerek girişimcimiz, gerekse BTM için oldukça önemli. Benzer yatırımların önümüzdeki günlerde diğer girişimcilerimiz için de gelmesini bekliyoruz.

Erciyas Holding'in faaliyet alanları

Henüz tanımayanlar için Erciyas Holding'in 50'den fazla ülkede, 30 yılı aşkın süredir endüstri, enerji, bisiklet ve hizmetler olmak üzere dört ana sektörde faaliyet gösteren bir yatırım grubu olduğunu söyleyelim. Erciyas Holding'in ayrıca Savor isimli restoran ve catering işletmeciliği alanında hizmet veren bir kurumu da mevcut. 

Özellikle geleneksel ve yöresel mutfağı, yüksek kalite ve servis standartları ile sunmayı hedefleyen Savor, bu konuda Wastespresso'nun teknolojisinden faydalanmak istiyor olabilir. Savor'ın şu an için yalnızca İzmir'de faaliyet gösterdiğini belirtelim. Kurum, ileri dönük yeni yatırımlar planları konusunda da çalışmaya devam ettiğini belirtiyor. 

Erciyas Holding daha önce Userdot'a yapıtığı yatırımla gündeme gelmişti. Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı ve aksiyona dönük data sağlayıcı teknoloji şirketi olarak hizmet veren Usersdot, 2020 yılının Haziran ayında Şevin Ballıktaş ve Kamil Emre Erciyas tarafından kuruldu. Kamil Emre Erciyas hem kurucu hem de yatırımcı kimliği ile girişime destekte bulunuyordu. Yatırım anlaşmasının içinde Erciyas Holding çatısı altında kuluçka merkezi kurulması da yer alıyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.