HotelRunner, otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu Ratefor'u satın aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan HotelRunner, otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu olarak karşımıza çıkan Ratefor girişimini satın aldığını duyurdu.
HotelRunner, otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu Ratefor'u satın aldı

HotelRunner'ın tüm dünyadan tesislere yapılan rezervasyonlara ait gerçek veriye ücretsiz erişimin sağlanabildiği HotelRunner Pulse adlı yeni bir platform geliştirdiğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan girişim, RateFor’u satın aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu olarak karşımıza çıkan Ratefor girişimini ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Söz konusu satın alma anlaşmasının finansal detaylarının açıklanmadığını da ekleyelim.

Konaklama tesisleri ve acentelere yönelik inovatif teknoloji çözümleri sunan HotelRunner, paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de ve dünyada önde gelen satış kanalları ile stratejik iş birlikleri kurarak ve uzman ekibini genişleterek 193 ülkeden 40 binin üzerinde konaklama tesisi iş ortağına en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Corona virüs salgını sürecinde de çalışmalarına devam eden HotelRunner, tesisler ve acenteler için otel fiyat karşılaştırma platformu olarak hizmet veren RateFor girişimini satın aldı. 2018 yılında Mesut Mert ve Alican Soysal tarafından kurulan RateFor, halihazırda onlarca acente ve konaklama tesisi tarafından kullanılıyor.

11 binin üzerinde tesisin 15 online satış kanalındaki son kullanıcıya gösterilen fiyatlarını tek ekranda ve çoklu listeleme şeklinde raporlayabilen girişim, ayrıca 3 farklı puanlama sitesinin puanlarını bu raporda detayları ile gösterebilen bir analiz ve karşılaştırma platformu olarak hizmet sunuyor.

Gerçekleştirilen satın alma ile birlikte HotelRunner’ın konaklama iş ortakları, bulundukları bölgedeki rakip tesislerin online kanallardaki fiyatlarını raporlayarak kendi fiyatlarını optimize edebilecek, kendi odalarının hangi platformlarda hangi fiyatlara satıldığını anlık olarak ve tek bir ekran üzerinden görebilecek. Aynı zamanda acente iş ortakları da, takibe aldıkları tesislerin diğer acentelerdeki fiyatlarını izleyerek veriye dayalı rekabet analizi yapabilecekler.

Hedeflerinin her zaman yurt dışındaki rakiplerini saf dışı bırakarak hızla büyümek ve yaygınlaşmak olduğunu dile getiren RateFor kurucu ortağı Mesut Mert, şimdi bu hedefe doğru HotelRunner ile birlikte yürümekten ve HotelRunner ekibinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını da paylaştı.

RateFor Kurucu Ortağı Alican Soysal ise satın alma ile ilgili olarak, “HotelRunner’ın ölçeklendirilebilir ve güvenilir teknolojik altyapısıyla birleşmemiz ile birlikte RateFor platformunun bu deneyimden beslenerek hızla büyüyeceğine inanıyoruz. Oldukça heyecanlı bir dönem bizi bekliyor.” şeklinde konuştu.

HotelRunner Şirket Satın Almalarına Devam Edecek

HotelRunner için yepyeni gelişmelerle dolu bir dönemin bizi beklediğini paylaşan HotelRunner kurucu ortakları  Arden Agopyan ve Ali Beklen, satın almayla ilgili benzer yorumlarda bulundular.

Konuyla ilglili Agopyan, “Kurulduğu günden bu yana pek çok kriz dönemini başarıyla atlatan şirketimiz, pandemi sürecine rağmen katlanarak büyümeye devam ediyor. Genişlemeye devam eden ekibimize RateFor kurucularının da katılması ve RateFor platformunun HotelRunner bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olması bizim için mutluluk verici. Küresel büyümemizi hızlandırmak amacıyla önümüzdeki dönemde yeni şirket satın almaları yapıyor olacağız.” dedi.

Beklen ise “Hedefimiz, yaptığımız stratejik hamleler ile hem kendimizi hem de içinde bulunduğumuz şu sıralar durağanlaşan turizm ekosistemini hep bir adım ileri taşımak. Büyümemizde  iş ortaklarımızla olan uzun vadeli ilişkilerimizin ve sektörün bize olan güveninin rolü çok büyük. Bu doğrultuda sektörün arkasındaki itici güç olmaya devam edeceğiz. Yakında piyasaya süreceğimiz yeni stratejik ürün ve inovatif hizmetlerimizle de iş ortaklarımızın hiçbir ek ücret ödemeden, daha az maliyetlerle gelirlerini artırmalarını destekleyeceğiz.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.