Otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu: Ratefor

Ratefor, rakip fiyat karşılaştırmasını, istenilen kişi sayısı ve tarih aralığına göre anında ve tek bir ekranda raporluyor; online satışın yapıldığı uluslararası ve ulusal toplam 16 kanaldaki son kullanıcıya ulaştırıyor
Otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırma platformu: Ratefor

Hayatın pahalılaşması, sadece temel tüketim alanında karşılaştığımız bir sıkıntı olmaktan çıktı. Zira artık lüks tüketim kategorisine dahil edebileceğimiz tatiller de ince eleyip sık dokumayı ve kişinin bütçesine en uygun olanı bulmasını gerektiriyor. Özellikle son dönemde yürürlükten geçen konaklama vergisi ile 1 haftalık tatile ortalama 500 lira vergi verileceği düşünülürse otel seçerken oldukça dikkatli olunmalı diyebiliriz. Otel ve acenteler için online fiyat karşılaştırması yapan Ratefor, bu konuda kullanıcıya yardımcı olmayı hedefliyor.

10 bin 200 otel

Ratefor, rakip fiyat karşılaştırmasını, istenilen kişi sayısı ve tarih aralığına göre anında ve tek bir ekranda raporluyor;online satışın yapıldığı uluslararası ve ulusal toplam 16 kanaldaki son kullanıcıya ulaştırıyor. Ratefor sisteminde Türkiye'de bulunan 10 bin 200 otel yer alıyor. Platformda 17 online kanalda 59 bin link ile fiyat analizi yapılıyor.

Farklı rapor türleri

“Kanal Raporu” ve “Haftalık Rapor” isimleriyle iki farklı rapor tipinin alınabildiği Ratefor platformunda, Kanal Raporu ile oteller kendi tesisleri ve belirledikleri rakip tesislerin istenilen zaman aralığındaki fiyatlarını sistemdeki 16 online kanal için tek ekranda üç büyük puanlama kanalının puanlarıyla birlikte raporlayabiliyorlar. Haftalık Rapor ise seçilen tesislerin tek bir online kanaldaki istenilen tarihten itibaren 7 günlük fiyat kırılımlarını raporluyor.

Mayıs 2018'de Mesut Mert ve Alican Soysal tarafından kurulan Ratefor, otel ve online satış yapan turizm acentelerine aylık ve yıllık olmak üzere raporlama aboneliği satışı yaparak gelir elde ediyor. Oteller için rakip fiyat analiziyle, acenteler için ise ortak satılan konaklama ürünlerinin fiyat kontrolüyle olası satış gelirlerinin artırılmasını ön planda tutan Ratefor hedefini, yurt dışı rakiplerine göre çok daha satın alınabilir paketleriyle ülke genelinde hızla yaygınlaşmak olarak açıklıyor. 

Girişimin yerli olarak Otelscanner ve global olarak Rategain gibi rakipleri bulunuyor. Şu anda henüz bir yatırım almamış olan Ratefor, yapılacak sermaye girişli stratejik bir ortaklıkla satış ekibini oluşturmayı, satışları hızlandırmayı ve sunulan teknolojiler dışında planlanan diğer sistem özelliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Platforma buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.