Seyahat sektörüne ait gerçek veriye ücretsiz erişim platformu: HotelRunner Pulse

HotelRunner, tüm dünyadan tesislere yapılan rezervasyonlara ait gerçek veriye ücretsiz erişimin sağlanabildiği HotelRunner Pulse adlı yeni bir platform geliştirdi. 
Seyahat sektörüne ait gerçek veriye ücretsiz erişim platformu: HotelRunner Pulse

Oteller ve acenteler için bulut tabanlı online satış ve kanal yönetim platformu HotelRunner, tüm dünyadan tesislere yapılan rezervasyonlara ait gerçek veriye ücretsiz erişimin sağlanabildiği HotelRunner Pulse adlı yeni bir platform geliştirdi. 

HotelRunner Pulse platformu ile şirket, seyahat sektörünü kendi verisini kullanarak desteklemeyi ve iş ortaklarına piyasada neler olduğuna dair anlık bir görüntü sunmayı hedefliyor. Bu haftadan itibaren, HotelRunner'ın geliştirdiği özel panel üzerinden kullanıcılar, bir önceki hafta içerisinde HotelRunner aracılığıyla yapılan rezervasyonlara dayanan gerçek veriye ücretsiz erişim sağlıyor.

Rezervasyon iptalleri Haziran 2020'den sonra azalıyor

HotelRunner Pulse verilerine baktığımızda, Türkiye’de rezervasyon iptallerinin Haziran 2020 sonrası için çok daha düşük olduğunu, Ekim 2020 için yapılan konfirme rezervasyonlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde12.7 artış olduğunu, 2020 yıl genelinde ortalama kalış sürelerinin +1 gün artış trendinde olduğunu söyleyebiliriz. HotelRunner Pulse'ın haftalık olarak güncelleneceğini hatırlatalım. Böylece, en çok ciro getiren acenteler, konfirme ve iptal rezervasyonlar, ortalama kalış süreleri gibi birçok veri değerlendirilebilecek.

Konuyla ilgili olarak HotelRunner'ın kurucu ortağı Arden Agopyan, HotelRunner olarak bünyelerinde bulunan, 193 ülkeden 38 binden fazla konaklama tesisine ait büyük veriye dayanarak, tüm turizm sektör oyuncularının ücretsiz erişebilecekleri HotelRunner Pulse'ı yayına aldıklarını; Pulse ile sundukları verinin önümüzdeki haftalarda büyüyeceğini ve gelişeceğini söylüyor.

Şu anki görünüme baktığımızda Türkiye özelinde misafirlerin yaptıkları rezervasyon iptallerinin Haziran 2020 sonrası için çok daha düşük olduğunu ve piyasanın Haziran'dan itibaren düzelme eğilimi gösterdiğini söyleyen Agopyan, insanların uzun süre evde kalmalarının da etkisiyle yaz aylarında ortalama kalış sürelerinde artış olduğunu gözlemlediklerini belirtiyor.

HotelRunner Pulse'a buradan ulaşabilirsiniz. Raporu ise aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.