Faaliyetlerini durduran şirketler e-ticarette büyüme için fırsat alanları bırakıyor

Salgın döneminde hacmi artan e-ticaret şirketleri talepleri karşılamak için istihdamı artırarak teslimat opsiyonlarını da çeşitlendirdi. İkmal merkezlerinin kapasitesini artırmak, e-ticaretteki büyümeyi hızlandırmak için aksiyonlardan biri.
Faaliyetlerini durduran şirketler e-ticarette büyüme için fırsat alanları bırakıyor

Depo yönetimi ve lojistik sistemlerinin 2022'de 40 milyar $'lık gelir getirmesi bekleniyor. Salgın döneminde artan siparişleri daha hızlı teslim etmek için daha çok efor sarfeden şirketler hala lojistik süreçlerini daha iyileştirmek ve müşteri beklentilerini karşılamak için çalışmaya devam ediyor. Salgından önce çok öne çıkmayan bu süreçler e-ticaretin daha sık tercih edilmeye başlaması ile en sık konuşulan konuların arasında yer alıyor.

E-ticaret şirketlerinin depo ve ikmal merkezlerinin kapasitesini artırmak için istihdam ile birlikte fiziksel alanlarını da artırdığını bu süreçte görmekteyiz. Buna en yakın zamanlı örnek olarak Amazon'un sene sonuna kadar virüs nedeniyle işleri etkilenen perakendecilerin mağazalarını satın alarak ikmal merkezlerini artırmasını verebiliriz. İflas başvurusu yapan JCPenney ve Sears'in lokasyonlarında varlığını genişletme planları olduğu belirtilen Amazon'un mağazaları depo ve ikmal merkezi ile Whole Foods'dan bağımsız bir süpermarket ile çeşitlendireceği söylentileri var. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.