Epic Games'ten Apple karşıtı #FreeFortnite turnuvası

Fortnite "Elma Yiyici" olarak tabir ettiği turnuvanın galiplerine, Apple ürünü olmayan 1.200 adet oyuncu ekipmanı dağıtacağını açıkladı.
Epic Games'ten Apple karşıtı #FreeFortnite turnuvası

Apple ve Epic Games arasındaki savaş şiddetlenmeye devam ediyor. Oyun içine direkt ödeme seçeneği sunmasıyla App Store'dan atılan Fortnite, bu olayın ardından Apple'a dava açarak 1984'e gönderme yapan Nineteen Eighty-Fortnite videosunu yayınlamıştı. 

Aynı şekilde #FreeFortnite hashtagiyle gündeme gelen Epic Games, şimdi de #FreeFortnite turnuvası düzenliyor. Turnuvanın duyuru afişlerinde Nineteen Eighty-Fortnite videosunda gördüğümüz zalim görünümüyle dikkat çeken Apple tiplemesi yer alıyor. 

Şirketin açıklamasında Apple'ın Fornite'ı App Store'dan engellemesi nedeniyle önümüzdeki birkaç günün Fortnite topluluğunun beraber oynayabileceği son günler olduğu söyleniyor. Şirket açıklamasını şöyle devam ettiriyor: 

Herkes 27 Ağustos'ta çıkacak olan 2. Bölüm: 4. Sezon'a dalarken, oyunu iOS cihazlardan oynayan oyuncular 2. Bölüm: 3. Sezon'da arkada kalacak. 

Şirket aynı zamanda 4. sezonun çıkmasıyla geride kalan oyuncuları da farklı platformlara ve #FreeFortnite etiketi ile sosyal medyada @AppStore'a karşı mücadeleye katılmaya davet ediyor.

Fornite iOS oyuncularına oyunu PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, GeForce Now ve Epic Games uygulaması, epicgames.com ve Samsung Galaxy Store üzerinden oynayabileceklerini hatırlatıyor.

Epic Games dağıtılan ödülleri açıklarken;  Apple'ı kastederek Tüm bölgeler içinde 10 puan toplayan oyuncular Sert Kodaman kıyafeti* kazanacak." ifadesini kullanıyor.

Fortnite bunlara ek olarak "Elma Yiyici" olarak tabir ettiği kazananlara; Apple ürünü olmayan 1.200 adet oyuncu ekipmanı dağıtacağını açıkladı. Ödül olarak telefon, oyun konsolları ve PC dağıtan şirket, "iOS üzerinden oynayamamanız, Fortnite oynayabileceğiniz başka harika yerler olmadığı anlamına gelmiyor." diyor. 

Fortnite turnuvasının ödülleri ise şöyle: 

  • Alienware Gaming Laptop®
  • Samsung Galaxy Tab S7®
  • OnePlus 8 - Telefonda 90 FPS
  • PlayStation 4 Pro®
  • Xbox One X®
  • Nintendo Switch®

Sadece Fortnite oyununu App Store'dan kaldırmakla kalmayan Apple, 28 Ağustos tarihinde Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatacağını ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkaracağını da açıklamıştı. Epic Games'in App Store'daki en başarılı geliştiricilerden olduğunun da altını çizen Apple, Epic Games için herhangi bir istisna yapmayacağını da ayrıca belirtti. 

Yaşananların ardından konu ile ilgili bir tweet atan Epic Games'in, bu misillemenin durdurulması için mahkemeye başvurduğunu duyurduğunu hatırlatalım. Epic Games tarafından yapılan açıklamada Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarının kapatılması ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından mahrum edilmesinin Epic Games'e onarılamaz bir hasar verebileceği dile getirilmişti. 

Epic Games'in kendisine karşı mücadele veren tek şirket olmadığını söyleyelim.Wall Street Journal, New York Times ve Washington Post gibi önemli yayınların temsilcisi Digital Content Next; yayınladığı bir mektup ile App Store komisyonunun yüzde 15'e düşürülmesini talep etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.