Apple'ın şirket değeri 2 trilyon dolar barajını geçti!

Apple'ın borsada 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan ilk şirket olduğunu sizlere 2018 yılının Ağustos ayında aktarmıştık. Apple, sadece iki yıl gibi kısa bir sürede şirket değerini iki katına çıkarmayı başardı.
Apple'ın şirket değeri 2 trilyon dolar barajını geçti!

Apple'ın şirket değerinin 1,5 trilyon dolara ulaştığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Aradan geçen 2 aylık zaman diliminde şirket değerini artırmaya devam eden Apple'ın şirket değeri 2 trilyon dolar barajını geçti.

Apple'ın borsada 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan ilk şirket olduğunu sizlere 2018 yılının Ağustos ayında aktarmıştık. Kısacası Apple, sadece iki yıl gibi kısa bir sürede şirket değerini iki katına çıkarmayı başardı. Söz konusu gelişme Apple'ın hisse değerinin 467,77 dolara çıkması ile birlikte oldu.

Hisse değerinin yükselmesi ile birlikte 2 trilyon dolar barajını aşan Apple, hisse değerinin düşmesi ile birlikte ise günü 2 trilyon dolar şirket değerinin altında kapattı. 2 trilyon dolar barajını geçmesinin ardından Apple'ın hisse değeri 462,83 dolara düştü ve şirket değerlemesi ile 1,98 trilyon dolara geriledi.

Apple hisselerinin bir önceki yıla oranla yüzde 60 oranında yükseldiğini de ekleyelim. Hisse değeri yükselse de Corona virüs salgını yaşanmasaydı Apple'ın hisse değeri daha da yükselebilirdi. Hatırlatmak gerekirse şirketin hisse değeri geçtiğimiz yıllarda yüzde 120'nin üzerinde yükselebiliyordu.

Apple'ın dünyanın en değerli şirketi olma konusunda Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi olan Saudi Aramco ile yarıştığını da ekleyelim. Apple, hisse değerinin geçtiğimiz ay yüzde 10 oranında artması ile birlikte bu yarışta bir adım öne geçti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.