Airbnb, halka arz için başvuruda bulundu

Airbnb'nin halka arzının 2021'e ertelenebileceği dedikoduları mevcuttu. Şimdi ise Airbnb'nin detayları gizli olarak halka arz başvurusunda bulunduğu öğrenildi.
Airbnb, halka arz için başvuruda bulundu

Corona virüs pandemisinden olumsuz olarak etkilenen sektörlerden biri de hiç şüphesiz seyahat sektörü oldu. Seyahat girişimleri denilince akla ilk gelen isimlerden Airbnb, bu sene mart veya nisan ayında halka arzını gerçekleştirmek istiyordu. Salgının tüm hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle Airbnb'nin halka arzının 2021'e ertelenebileceği dedikoduları mevcuttu. Şimdi ise Airbnb'nin detayları gizli olarak halka arz başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Belgeleri sunduğunu açıklayan şirket, teklifi ne zaman gerçekleştireceğini, kaç hisse satmayı planladığını veya onlara hangi fiyattan teklif vermeyi beklediğini söylemeyi reddetti. 

İlk paragrafta da bahsettiğimiz gibi Airbnb'nin 2020'de halka açılması bekleniyordu. Ancak bu, corona virüs nedeniyle işleri sarsılmadan önceydi. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin ekonomileri kötüye gitmeye başladı ve bu ülkeler, vatandaşlarının hareketlerini sınırlarken seyahat sektörü de ciddi bir darbe aldı. Haliyle Airbnb'nin gelirleri de azaldı. Mayıs ayında Airbnb CEO'su Brian Chesky, şirketin bu yılki gelirinin geçen yıl elde ettiğinin yarısından az olacağını söylemişti.

Salgın döneminde Airbnb, çalışanlarının bir kısmını işten çıkardı, hatta Brian Chesky işten çıkardığı çalışanları için iş aradığını belirtti. Şirket pazarlama bütçesini dondurdu ve 2 milyar dolar borç aldı. Borç yatırımının bir parçası olarak Airbnb, değerlemesinin 31 milyar dolardan 18 milyar dolara düşürülmesini kabul etti. O ayın sonunda Airbnb'nin gelirleri nisan ayındaki en düşük seviyeye göre yüzde 127 arttı. Yine de şirketin ikinci çeyrekte geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67 düşüşle 335 milyon dolar olarak açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.