TikTok satış öncesinde ABD'deki iletişim süreçlerini güçlendiriyor

TikTok, hakkındaki tüm iddialara açıklık getirmek için tiktokus.info sitesini yayına aldı. Aynı zamanda Twitter'da  @tiktok_comms hesabını açan şirket, ABD'deki satış sürecini 12 Kasım'a kadar tamamlamalı.
TikTok satış öncesinde ABD'deki iletişim süreçlerini güçlendiriyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, TikTok'un 15 Eylüle kadar bir ABD şirketine satılmaması halinde uygulamayı erişime kapatacağını sizlere aktarmıştık. ABD'nin uygulamayı yasaklamaya çalışması ve Hindistan'ın uygulamayı yasaklamasıyla zor dönemlerden geçen TikTok, iletişim süreçlerini güçlendirmeye karar verdi. 

Şimdiye kadar ağırlıklı olarak Çin Komünist Partisi'ne bilgi sızdırmakla suçlanan girişim, hakkındaki tüm iddialara açıklık getirmek için tiktokus.info sitesini yayına aldı. Bunun yanı sıra yeni bir Twitter hesabı açan TikTok, kullanıcılarını daha fazla bilgilendirmeyi planlıyor. 

Yeni sitenin detayları

Şirketin yeni açtığı sitede, şirketin resmi açıklamalarına, haberlere, uzman görüşlerine ve sıkça sorulan sorulara yer veriliyor. Şirket aynı zamanda sayfada, seçim kampanyalarına müdahale ve dezenformasyon ile nasıl mücadele ettiğini de aktarıyor. Adil rekabet ve şeffaflığa dair paylaştığı başlıklar da son dönemde silikon vadisi devlerinin tekelleşme soruşturmasını akıllara getiriyor. 

Sayfanın başlığı da içerikler kadar ilgi çekici. TikTok başlıkta Internet'in Son Aydınlık Köşesi olarak çevirebileceğimiz; "The Last Sunny Corner of the Internet" ibaresini tercih etmiş. Bunu TikTok'un neşeli içerikler üretilen bir platform olarak öne çıkmasıyla ilişkilendirebiliriz. Yine de ABD hükümetine karşı verdiği mücadeleye bir gönderme olarak da yorumlanabilir. 

Sıkça Sorulan Sorular'da "TikTok Çin Hükümeti ile veri paylaşımında bulundu mu?" ve "Çin Hükümeti isteseydi TikTok kullanıcı verilerini paylaşır mıydı?" gibi başlıklar da yer alıyor. Görünen o ki TikTok bu başlıklar vesilesiyle kendini temize çıkarmayı amaçlıyor. 

Tam da bu nedenler TikTok'un Twitter'daki faaliyetlerini arttırdığını söyleyelim.TikTok'un PR ekibi tarafından yönetilen @tiktok_comms hesabı, Influencer kredilerinden ortaklıklara kadar tüm gelişmeleri ilk ağızdan duyuruyor. 

İddialar asılsız mı? 

Her ne kadar TikTok, hakkında öne sürülen iddiaları reddetse de; 2017 yılında yürürlüğe giren yasa ile Çin Hükümeti'nin istediği takdirde verilere ulaşabileceğini söyleyelim. Bunun yanı sıra şirket, kullanıcıların verilerini kullanma konusunda farklı yöntemleriyle de gündeme gelmişti.

Örneğin; Apple'ın iOS 14 aldığı güvenlik önlemleri sonucunda TikTok'un kullanıcıların panolarını okuduğu ve yazıları izinsiz kopyaladığı ortaya çıkmıştı. Aynı şekilde şirket, Google'ın Play Store politikalarını ihlal edip "alışılmadık bir ek katman şifrelemesi" kullanarak Android kullanıcı verilerini, özellikle de kullanıcıların MAC adreslerini izlemesiyle gündeme geldi. 15 aylık veri toplamanın ardından TikTok, geçen Kasım ayında uygulamayı sonlandırdı. 

Satış süreci nasıl ilerliyor?

Bu arada bir süredir Microsoft satın almasıyla gündemde olan TikTok, yeni şirketlerin de ilgi odağı oldu. Financial Times'ın haberine göre Oracle, TikTok'un çatı şirketi ByteDance ile ön görüşmeler yapıyor ve uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almayı düşünüyor.

Bu arada satış sözleşmeleri kapsamında yayınlanan yeni bir kararname ile TikTok'a tanınan zaman aralığının uzatıldığını belirtelim. 14 Ağustos tarihli açıklamada TikTok'a satış için 45 gün yerine 90 gün veriliyor. Bu da TikTok'un satışının tamamlanması için şirkete 12 Kasım'a kadar zaman tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.