TikTok'un ABD operasyonlarına Oracle da talip oldu

Financial Times'ın haberine göre Oracle, TikTok'un çatı şirketi ByteDance ile ön görüşmeler yapıyor ve uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almayı düşünüyor.
TikTok'un ABD operasyonlarına Oracle da talip oldu

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kasım ayı ortasına kadar bir ABD şirketi tarafından satın alınmadığı takdirde kapatmaya söz verdiği TikTok, ciddi bir rekabetin konusu olmaya devam ediyor. Financial Times'ın haberine göre Oracle, TikTok'un çatı şirketi ByteDance ile ön görüşmeler yapıyor ve uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki operasyonlarını satın almayı düşünüyor.

Microsoft, Ağustos ayı başlarında uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarının satın alımını araştırdığını kamuoyuna açıkladığından beri TikTok'u satın almak için başı çeken şirket oldu. Hatta daha önce Microsoft'un TikTok'u satın almasını desteklemediğini açıklayan ABD Başkanı Trump kararını değiştirmiş; yaptığı açıklamada TikTok'un Microsoft tarafından satın alınmasına karşı çıkmayacağını ancak satın almanın 15 Eylül'e kadar tamamlanması gerektiğini söylemişti. Fakat Oracle gibi güçlü bir oyuncunun bu rekabete girmesi, beklenen Microsoft satın almasının her an değişebileceğini gösteriyor.

Oracle; General Atlantic ve Sequoia Capital de dahil olmak üzere ByteDance'te halihazırda hisseye sahip olan bir grup ABD'li yatırımcı ile çalışıyor. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Oracle'ın yarışa girmesi ise ByteDance'e Microsoft'un teklifine karşı ciddi bir alternatif sağlıyor. Ayrıca ByteDance'in ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonları hariç diğer ülkelerdeki varlıklarını satmaya niyetinin olmadığı belirtiliyor.

Bu arada Oracle'ın kurucusu ve CEO'su Larry Ellison'ın Silikon Vadisi'nde Donald Trump'ı açıkça destekleyen birkaç kişiden biri olduğunun da altını çizelim. Şubat ayında Larry Ellison, Coachella Valley'deki mülkünde ABD başkanı için bir bağış toplama etkinliği bile düzenlemişti. Beyaz Saray'ın Oracle'ın yaklaşımını, Microsoft'un yaklaşımından daha fazla destekleyip desteklemediği ise henüz belli değil. Fakat Microsoft'a satın alma konusunda şartlar koşan Donald Trump'ın aynı şeyi Oracle için yapmayacağını öngörmek pek de zor değil. Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.