TikTok'un güvenlik açığı, iOS 14'le ortaya çıktı

Özelliği kaldırmak için yeni güncelleme ‌App Store'a gönderildi ve yeni güncellemenin indirilmesi ile TikTok'un artık panoya erişmediği doğrulanmış oldu.
TikTok'un güvenlik açığı, iOS 14'le ortaya çıktı

Apple'ın hafta başında tanıttığı iOS 14 işletim sistemi, kullanıcılara hangi uygulamanın hangi verilere erişebileceği konusunda daha fazla bilgi vermeye başlayacak. Bu da Apple'ın gizlilik önlemlerini ciddi anlamda artırmaya başladığı anlamına geliyor. Apple'ın iOS 14 aldığı güvenlik önlemleri sonucunda TikTok'un kullanıcıların panolarını okuduğu ve yazıları izinsiz kopyaladığı ortaya çıktı.

iOS 14 beta sürümü yayınlandıktan sonra paylaşılan bilgilere göre, TikTok kullanıcı panolarını sürekli okuyan uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu da sadece iOS 14 betasını kullanan kullanıcıları rahatsız etmekle kalmadı, aynı zamanda TikTok'un kişisel verileri izinsiz kopyalaması konusunda endişe duyulmasına da neden oldu. ‌iOS 14‌ kullanmaya başlayan TikTok kullanıcıları, hızla TikTok'un birkaç saniyede bir panoya eriştiğini belirten uyarıları almaya başladı.

Sosyal medya platformu ise Apple'ın yeni işletim sistemine yakalandıktan sonra bu özelliği kapattığını açıkladı. Özelliği kaldırmak için yeni bir güncelleme ‌App Store'a gönderildi ve yeni güncellemenin indirilmesi ile TikTok'un artık panoya erişmediği doğrulanmış oldu. TikTok, özelliğin Android cihazlardan kaldırılıp kaldırılmayacağını veya pano verilerinin kullanıcı cihazlarına kaydedilip kaydedilmeyeceğine dair herhangi bir paylaşım yapmadı. 

Telegraph'ın haberine göre, iOS panosunu sürekli kontrol eden AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon ve Google Haberler gibi başka uygulamalar da var. Her uygulamanın, kullanıcıların diğer uygulamalardan kopyaladıklarını okumasının kesin nedeni bilinmese de TikTok'un kararı, Apple'ın gizlilik konusunda doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. 

Konuyla ilgili TikTok'un yaptığı resmi açıklama ise şu şekilde:

Son haftalarda, TikTok'un güvenlik uygulamaları hakkında birtakım iddialar mevcut. Hepsini ciddiyetle ele alarak kapsamlı bir inceleme sürecindeyiz. Bu iddiaların birçoğunun hatalı veya geçmiş yıllarda uygulamanın eski sürümlerine ait durumları yansıttığını belirlemiş durumdayız.

Bilgi Güvenliği Başkanımız Roland Cloutier, TikTok'a karşı ispatlanmamış bazı suçlamalar hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Genel yaklaşımımızın bir parçası olarak; birinci sınıf güvenlik firmalarını da dahil ettiğimiz bilgi güvenliği ekibimiz, güvenlik açıklarını kontrol etmek ve düzeltmek için detaylı bir süreç yürütüyor.

TikTok, kullanıcılarımızın gizliliğine saygı göstermeyi ve uygulamamızın nasıl çalıştığı konusunda topluluğumuza  karşı şeffaf olmayı taahhüt eder. Karşımıza çıkan güvenlik sorunlarının önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyor, ve kullanıcılarımıza en iyi uygulama deneyimini yaşayabilmeleri için TikTok’un son sürümünü kullanmalarını öneriyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.