SPONSORLU

Oyun Sektörüne Özel İnsan Kaynağı Platformu Zindhu HR, 15 Ağustos’ta Hizmete Açılıyor!

2018 Aralık ayından beri ekosistemin oyun yayıncılığı, stüdyo yönetimi ve çeşitli online/offline pazarlama alanlarına hizmet ve danışmanlık veren Zindhu’dan 2020’nin ikinci yarısı için yepyeni bir servis: ”Zindhu HR”
Oyun Sektörüne Özel İnsan Kaynağı Platformu Zindhu HR, 15 Ağustos’ta Hizmete Açılıyor!

Rollic’in Zynga ailesine katılma haberleriyle sesini bir kez daha duyuran oyun sektörüne ilgi artıyor. Artan ilgi ile birlikte hem studyoların hem de sektöre girmek isteyen çalışanların bir araya gelecekleri bir platform eksikliği de ortaya çıkıyor. Özellikle oyun tasarımı, 3D tasarım, oyun geliştirme, level geliştirme gibi teknik alanlarda kalifiye ekip üyeleri bulmanın zorluğundan yola çıkarak, stüdyolara 2019'un son çeyreğinden itibaren danışmanlık vermekte olan Zindhu, çalışmalarını bir sonraki adıma taşıdı ve Zindhu HR platformunu kurdu. Önümüzdeki hafta yayına açılacak olan platform, oyun endüstrisinde çalışmak isteyenlere kolaylık sağlarken, sektörün ekip üyesi bulma sorununu da çözmeyi hedefliyor.

Zindhu HR portalının kuruluş amacını özetleyen Zindhu Co. CEO’su Mustafa Mert EFE: “Kendini tekrar eden bir sektör olmak yerine, öncelikle Türkiye’de ve sonra dünyada oyun sektörüne girmek isteyenlere ve bu sektörde varolan kişilere katkı sağlamak amacıyla bu servisi başlatmıştık. Bir süre sonra gerek insan yönetimi, gerek stüdyo yönetimi olsun, farklı ihtiyaçların doğduğunu, bu alanda eğitimlerin eksik kaldığını ve özellikle oyun firmalarının kendi içerisindeki insan kaynakları yapılarının yetersiz olduğunu görerek, Zindhu HR Platformunu Rollic ile birlikte hayata geçirmek için kolları sıvadık” diye açıkladı.

Oyun sektörüne giriş yapmak, farklı alanlarda fırsatları araştırmak ve kolaylıkla Rollic partner stüdyolarında iş imkanı bulmak isteyenler için Zindhu HR Platformu farklı avantajlar sağlıyor. Sistemde işe alım yapan stüdyoların tamamı Rollic ile oyun geliştiren ve yayınlayan stüdyolardan oluşuyor. Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük oyun yayıncısı ve geliştiricilerinden olan Rollic, Türkiye’deki studyolara başarılı oyunlar yaratma şansı tanıyor. Bunun bir parçası olmak isteyenler için de Zindhu Platformu iyi bir başlangıç noktası oluşturuyor.

İşe alım sürecinin optimize edilmesi ve uzun soluklu bir çalışma hayatı için; işe alımlardaki ve sonrasındaki süreçleri de takip eden Zindhu HR ekibi, peşi sıra yetenekleri keşfederek onların yetişmeleri için bir de eğitim modülü ekliyor. Ayrıca Zindhu HR ekibi uzaktan eğitimlerle sektörde kalifiye çalışanların yetişmesi ve sonrasında da stüdyolara yerleşmesine öncülük etmeyi hedefliyor.

Rollic Publishing Direktörü Utku Erdinç, platform ile ilgili yorumlarını paylaştı; “Birlikte çalıştığımız stüdyo partnerlerimize özel, böyle bir platform sağlamak bizim için heyecan verici. Özellikle stüdyoların daha güzel oyunlar geliştirmeye odaklanmaları ve işe alım ile ilgili süreçlerini kısaltıp kolaylaştırmaları bizler için de çok değerli.”

15 Ağustos 2020 itibariyle yayına alınacak olan Zindhu HR platformunda oyun geliştiricilerini ve oyun stüdyolarını neler bekliyor? İş ilanları, özgeçmiş oluşturma, eğitimler, duyurular, yurtdışı ve yurtiçi oyun sektörüne ait güncel bilgiler ve daha fazlası.

Türkiye’yle başlayarak yurtdışına açılmayı planlayan Zindhu HR lansmanına katılmak ve sisteme erken erişim için: https://bit.ly/Zindhu-Lansman adresinden formu doldurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.