Dijital mortgage şirketi Habito, 35 milyon pound yatırım aldı

Londra merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Habito, C serisi yatırım turunda 35 milyon pound yatırım aldı.
Dijital mortgage şirketi Habito, 35 milyon pound yatırım aldı

Mortgage işlemlerini dijital dünyaya taşıyan bir girişim olarak karşımıza çıkan Habito, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Londra merkezli girişimin paylaştığı bilgilere göre Habito, C serisi yatırım turunda 35 milyon pound yatırım aldı. Kullanıcılarının en iyi mortgage seçeneğini elde etmesine odaklanan Habito, sunduğu sistem ile birlikte kullanıcılarının kolay bir şekilde ev almalarını hedefliyor.  

Habito tarafından paylaşılan bilgilere göre 35 milyon poundluk C serisi yatırımı Augmentum Fintech, SBI Group ve mojo.capital liderliğinde gerçekleşti. Augmentum Fintech, SBI Group ve mojo.capital'ın haricinde Ribbit Capital, Atomico ve Mosaic Ventures'ın yatırıma katıldıklarını da belirtelim.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 35 milyon poundluk yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 63 milyon poundun üzerinde çıktı. Habito tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım ev almak isteyenler ve satıcılar için bir soruna dönüşen eve finansmanı ve ev satın alma yöntemlerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

2014 yılında Daniel Hegarty tarafından kurulan Habito, yola dijital mortgage komisyonculuğu ile başladı. İlerleyen dönemlerde ise çalışma şeklini değiştiren Habito, 2019 yılında kendi sunduğu mortgage seçenekleri ile kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. Kısa zaman önce de "broker portal" isimli bir hizmet sunmaya başlayan Habito, mortgage konusunda hizmet veren firmalar ile kullanıcılarını kendi platformunda buluşturuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.