Özlem Denizmen'den harcamalarınızı yönetmenize ve tasarruf etmenize yardımcı olan uygulama: Moneye

Moneye; ’Maaşım nereye gitti bilmiyorum’’, ‘’Nasıl biriktirebilirim ki?’’, ‘’Paradan pek anlamıyorum’’, ‘’Kartlarla başım dertte’’ gibi sorularla başı dertte olanları odağına alan bir mobil uygulama.
Özlem Denizmen'den harcamalarınızı yönetmenize ve tasarruf etmenize yardımcı olan uygulama: Moneye

Günümüzde alım gücünün bir hayli düştüğünü ve birçok kesim için harcamaları kontrol etmenin ve alışveriş konusunda planlı olmanın öneminin arttığını söyleyebiliriz. Gelişen teknolojiyle birlikte belki alım gücümüz yükselmiyor; ancak harcamalarımızı yönetme konusunda geliştirilen uygulamalar hayatımızı kolaylaştırıyor ve gün sonunda elimizde beklediğimizden daha fazla para kalmasına yardımcı oluyor. Ünlü ekonomist Özlem Denizmen tarafından geliştirilen Moneye da bu uygulamalardan biri. 

Moneye; ’Maaşım nereye gitti bilmiyorum’’, ‘’Nasıl biriktirebilirim ki?’’, ‘’Paradan pek anlamıyorum’’, ‘’Kartlarla başım dertte’’, ‘‘Ev, araba almak istiyorum’’, ‘’Çocuğumun eğitimini nasıl güvence altına alırım?’’, ‘’Paramı değerlendirmeye nereden başlamalıyım?’’ gibi sorularla başı dertte olanları odağına alan bir mobil uygulama.

Uygulama ile sohbet edebiliyorsunuz

Hem iOS hem de Android kullanıcıları için aktif olan uygulamayı kullanmak gerçekten oldukça kolay. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra Facebook, Google ya da cihazınız iOS ise Apple kimliklerinizle veya direkt olan mail adresinizle platformda üyelik oluşturabiliyorsunuz. Akabinde size belli başlı, alışveriş alışkanlıklarınızı ölçmek üzerine kurulu bazı sorular soruluyor. Buna göre sistem sizi tanıyor ve artık harcamalarınızı yazmaya hazır oluyorsunuz.

Harcama alışkanlıklarınıza göre tavsiyeler

Moneye, Nobel ödüllü davranışsal finans metodu "Nudge" uygulayıcısı Prof. Dr. Zuhal Baltaş’ın ve Stanford Üniversitesi İnsan Davranış Bilimcisi Prof. BJ Fogg’un alışkanlık değişimi metotlarını baz alıyor. Uygulamada öne çıkan bazı özellikler mevcut. Örneğin; finansal arkadaşlık ve iyilik hali motivasyonu özelliği yapay zeka ile sohbet edebilmenizi sağlıyor. Size harcama alışkanlıklarınıza göre tavsiyeler veriyor ve sizi dinliyor. 

Platformda, günlük para kararları için rehberlik, sağlıklı harcama alışkanlıkları kazanımı, istek ve ihtiyaç bazlı raporlama, kişisel harcama analizlerine dayalı geri bildirimler, pratik aile bütçesi, yenilikçi birikim metotları, dengeli gelir gider takibi, güvenilir hesaplamalar ve kullandıkça ve başardıkça artan puanlar bulunuyor. 

Tamamen ücretsiz sunulan uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.