Singapurlu fintech Incomlend, Sequoia Capital'ın yönettiği turda 20 milyon dolar yatırım aldı

Farklı ülkelerden tedarikçilerin, ihracat faturalarını profesyonel yatırımcılara indirimli olarak satarak finanse edebilecekleri bir fintech girişimi olan Incomlend, 20 milyon dolar yatırım aldı.
Singapurlu fintech Incomlend, Sequoia Capital'ın yönettiği turda 20 milyon dolar yatırım aldı

Farklı ülkelerden tedarikçilerin, ihracat faturalarını profesyonel yatırımcılara indirimli olarak satarak finanse edebilecekleri bir fintech girişimi olan Incomlend, Sequoia Capital India'nın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura dünyanın en büyük lojistik firmalarından biri olan CMA CGM Group da katıldı.

Incomlend, ihracat ve ithalat yapanlar için farklı çözümler sağlıyor. İhracatçılar genellikle malların sevkiyatından haftalar veya aylar sonra ödeme alabiliyorlar ve vadesi gelene kadar diğer siparişlere hizmet vermek için işletme sermayesini kullanamıyorlar. Incomlend, ihracatçıların erken ödeme almasını sağlamak için yapay zeka destekli sigortalama teknolojisini kullanıyor. Benzer şekilde şirket, kendi platformundaki ithalatçıların tedarik zincirinin kesintiye uğrama riskini en aza indirebileceğini ve daha uygun ödeme koşulları belirleyebileceğini söylüyor.

Alıcılar, Incomlend'in tedarik zinciri finansmanı çözümleri aracılığıyla denizaşırı tedarikçileriyle kredi sürelerini uzatabiliyor. Incomlend, birden fazla para biriminde faaliyet gösteriyor. Incomlend'in kurucu ortağı ve CEO'su Morgan Terigi, girişimin müşterileri dahil edebildiğini ve anlaşmaları daha yüksek esneklikle, zamanında işleyebildiğini söylüyor.

Terigi, yeni sermayeyi Incomlend'in faaliyet alanını Avrupa, Güneydoğu Asya ve Kuzey Asya'ya genişletmek ve şirketin teknolojisini geliştirmek için kullanacaklarını söyledi. Incomlend tedarikçilere bugüne kadar 330 milyon dolardan fazla yardım sağladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.