ViewSonic M2 taşınabilir projeksiyon cihazı incelemesi

Monitörler ve projeksiyon cihazları ile tanıdığımız ViewSonic markasının başarılı taşınabilir projeksiyon alternatiflerinden olan ViewSonic M2 modelini inceleme fırsatı yakaladık.
ViewSonic M2 taşınabilir projeksiyon cihazı incelemesi

Evlerimizde televizyonların yerini almaya başlayan taşınabilir projeksiyon cihazları her geçen gün popülerliklerini artırmaya devam ediyor. Monitörler ve projeksiyon cihazları ile tanıdığımız ViewSonic markasının başarılı taşınabilir projeksiyon alternatiflerinden olan ViewSonic M2 modelini inceleme fırsatı yakaladık.

1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde Full HD görüntü sunan taşınabilir bir projeksiyon cihazı olan ViewSonic M2, boyutları ile kıyaslandığında oldukça başarılı bir deneyim sunuyor. Tasarım anlamında oldukça şık bir cihaz olan ViewSonic M2, alt kısımda yer alan aparatı sayesinde dilediğiniz görüş açısını bulmanıza da olanak sağlıyor. 

Ses ve hoparlör konusunda ise Harman/Kardon ile çalışan ViewSonic, M2 modelinde Harman/Kardon tarafından özelleştirilmiş çift hoparlörler kullanıyor. Cihazın oldukça başarılı bir ses performansı sunduğunu ekleyelim. Ses demişken fanın yarattığı sesten de bahsetmek gerekiyor.

Eğer cihaz yakın bir noktadaysanız ve çok yüksek seslerin olduğu bir içerik izlemiyorsanız fan sesi bir noktada rahatsız edici olabiliyor. Cihazın içinde yer alan yazılım ve uzaktan kumanda sayesinde ViewSonic M2'yi rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. ViewSonic M2 mobil uygulama desteğine sahip olduğunu da belirtelim. Kısacası akıllı telefonunuzla cihazı kontrol etmek veya kablosuz bir şekilde yayın yapmanız da mümkün. 

ViewSonic M2'nin içinde Android tabanlı bir yazılım bulunuyor. Söz konusu yazılım daha da geliştirilebilir fakat içinde başarılı sayılabilecek bir uygulama desteği mevcut. Ayrıca sistem Android üzerine kurulu olduğu için Android TV için geliştirilen uygulamaları ayrıca yükleyebiliyorsunuz.

ViewSonic M2'de otomatik odaklama özelliği bulunuyor. Siz cihazın yerini değiştirdiğinizde görüntü otomatik olarak odaklanıyor ve bu özellik oldukça başarılı çalışıyor. Hatta uzaktan kumanda üzerinde bir odak tuşu olduğunu da belirtelim. Bu tuşa bastığınızda otomatik odaklama devreye giriyor. 

ViewSonic M2'yi farklı açılardan da kullanabilirsiniz. Kısacası projeksiyonu yansıtacağınız noktanın tam karşısında olmasına gerek yok. Yansıtılacak olan noktadan sağ veya sol köşesinden de görüntüyü yansıtabilirsiniz. Tabii ki bunun için ayarlar kısmında ufak bir ayarlama yapmanız da gerekiyor.

M2, ViewSonic'in 125% Rec.709 Cinema SuperColor+ teknolojisi sayesinde oldukça başarılı bir renk performansı da sunuyor. ViewSonic M2'nin en büyük artısı klasik LED teknolojisi değil 4 renk çemberi kullanması bu sayede cihaz, daha geniş aralıkta renk sunabiliyor.

1200 LED lümen parlaklık, 30 bin saatin üzerinde kullanım ömrü, 3D desteği ve 10 GB dahili depolama alanı gibi özelliklere sahip olan ViewSonic M2, lambalı cihazlar gibi içinde civa olmaması sebebiyle aynı zamanda doğa dostu bir ürün. 

Cihazın en güzel özelliklerinden biri ise powerbank ile çalışabilmesi. Eğer cihazı konumlandıracağınız nokta prize uzaksa güçlü bir powerbank yardımıyla ViewSonic M2'yi çalıştırabiliyorsunuz. Fakat maalesef piyasada ViewSonic M2 modelini çalıştırabilecek kadar güçlü çok powerbank modeli olmadığını da ekleyelim.

ViewSonic M2 1.6 metreden 60 inç ve 2.7 metreden ise 100 inç büyüklüğünde görüntü sunabiliyor. Yeterli alanınız varsa 100 inçin üzerine çıkabildiğinizi ve görüntünün bozulmadığını da belirtelim. Cihazın üzerinde HDMI, Type-C, Micro SD, ses çıkışı ve USB-A gibi bir sürü bağlantı noktası da bulunuyor. Ürünün kutusu içinden oldukça başarılı bir taşıma çantası da çıkıyor.

Son olarak ViewSonic M2 modelinin fiyatına gelecek olursak cihaz ülkemizde 6 bin TL fiyat etiketi ile satılıyor. Cihazın tasarımı ve sunduğu görüntü düşünüldüğünde iyi bir taşınabilir projeksiyon cihazı isteyenler için başarılı bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.