Sesli kitap sektöründe yeni ve yerli bir oyuncu: Dinlebi

Dinlebi kataloğunda şu anda, Doğan Kitap, Can Yayınları, İnkılap, Epsilon, Varlık Yayınları gibi Türkiye’nin köklü yayınevlerinden 1000’e yakın Türkçe sesli kitap mevcut.
Sesli kitap sektöründe yeni ve yerli bir oyuncu: Dinlebi

Gelişen teknoloji, birçok alışkanlığımızı da değiştirmeye devam ediyor. Bu değişim karşımıza sadece, e-ticaret, SaaS ya da nesnelerin interneti gibi gündelik yaşamımızı kolaylaştırmaya yönelik alanlarda değil, kültür-sanat tarafında da çıkıyor. Teknolojiyi takip eden geniş bir kesimin izleme ve dinleme aktiviteleri artık dijital uygulamalar üzerinden gerçekleşiyor; hatta birçokları için fiziksel kitapların yerini e-kitaplar ve sesli kitaplar alıyor.

Sesli kitap alanında hem ülkemizde hem de globalde birçok yeni girişimle tanışıyoruz. Dinlebi adlı uygulama da sesli kitap sektöründe yerli ve oldukça yeni bir oyuncu. Uygulamanın içerik olarak güçlü bir katalog ile lansmanını gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Şu anda platformun kataloğunda Doğan Kitap, Can Yayınları, İnkılap, Epsilon, Varlık Yayınları gibi Türkiye’nin köklü yayınevlerinden 1000’e yakın Türkçe sesli kitap mevcut.

Platformda kitap dinleyenlerin yüzde 66'sını kadınlar oluşturuyor

Dinlebi, kataloğunu her ay yeni içeriklerle zenginleştirmek ve böylelikle abonelerine dinamik ve doyurucu bir sesli kitap deneyimi yaşatmak istiyor. Lansmanını henüz birkaç hafta önce yapmış bir platform olmasına rağmen Dinlebi'de ilginç veriler mevcut. Uygulamada kitap dinleyenlerin yüzde 66’sını kadınlar, yüzde 34’ünü ise erkekler oluşturuyor. En çok dinlenen yazarlar Sabahattin Ali ve Dostoyevski olarak açıklanıyor. İngilizce Dil Öğrenme kitapları da en çok dinlenen kitaplar listesinde yer alıyor.

Ortam Sesi özelliği ile yağmur sesi eşliğinde kitap dinlemek mümkün

Dinlebi'nin belki de en ilgi çeken özelliklerinden biri kitabı dinlerken eklenen ortam sesi özelliği. Bu kapsamda en çok dinlenen ses ise tren sesi olarak karşımıza çıkıyor. Dinlebi kullanıcıları, en çok tren sesi eşliğinde kitap dinlemeyi tercih ediyor. Dilerseniz yağmur, okyanus sesleri gibi doğa sesleri eşliğinde de kitap dinleyebiliyorsunuz.

Sesli kitapları kendi sesli notunuzla hediye edebiliyorsunuz

Dinlebi'nin öne çıkan bir diğer özelliği ise Bas-Paylaş özelliği. Bununla kitabı dinlerken dilediğiniz bir yeri player’da tek tuşa basılı tutarak sesli kaydedebiliyor ve o kısmı Instagram veya Facebook hikayenizde doğrudan paylaşabiliyorsunuz. Diğer dikkat çeken özellik ise kitap hediye etme özelliği. Genel bir alışkanlık olarak kitap hediye edilirken kapağına veya ilk sayfasına bir not yazılır. Dinlebi de bunu sesli deneyime taşıyor. Dinlebi’de sesli kitabı kendi sesli notunuzla hediye edebiliyorsunuz ve alan kişi önce sizin kaydınızı dinleyerek kitabı dinlemeye başlıyor.

Beraber Paket ile 3 kişi tek hesabı ortak kullanabiliyor

Dinlebi’de "Beraber Paket" adıyla grup üyeliği imkanı da sunuluyor. Tek abonelik ile üç kullanıcı kendi cihazlarından ayrı ayrı kitap dinleyebiliyor. Tekli Paket'in aylık abonelik ücreti 19,99 TL iken, Beraber Paket'in ücreti 29,99 TL olarak belirlenmiş. 

Proje ön hazırlık süreçlerini saymazsak Ağustos 2019’da tohum yatırımını alıp ilk çalışmaları başlatan Dinlebi, şu anda 12 kişilik ekibiyle hizmet veriyor. Girişim, Türkiye’de sesli kitap pazarını büyütmeyi ve bu konuda hızlı bir rekabete girişmekten ziyade sesli kitap farkındalığını artırmayı hedefliyor. 

Dinlebi'yi iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.