1.78 milyar dolar yatırım alan Epic Games, 17.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Fortnite'ın üreticisi Epic Games, yeni yatırım turunu 1.78 milyar dolar yatırım ve 17.3 milyar dolar değerleme ile kapadı. Şirketin gelirlerinin 2020'de 5 milyar dolara, karının ise 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
1.78 milyar dolar yatırım alan Epic Games, 17.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

350 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Fortnite'ın üreticisi Epic Games, yeni yatırım turunu 1.78 milyar dolar ile kapadı.17.3 milyar dolar değerlemeye ulaşan oyun şirketi, sektördeki yerini sağlamlaştırıyor. 

Yatırım turuna katılan yatırımcılar arasında Baillie Gifford, Black Rock'ın yönettiği fon ve hesaplar, Fidelity Management & Research Company, Lightspeed Venture Partners, Ontario Teachers’ Pension Plan Board,T. Rowe Price Associates'ın yönettiği fonlar ve hesaplar ve David Tepper yer aldı. Ayrıca şirkete 2018'de yatırım yapan KKR and Smash Ventures da bu tura katılım gösterdi.

Bu arada yatırım turuna Sony'nin Temmuz ayında Epic Games'e yaptığı 250 milyon dolarlık stratejik yatırımının da dahil olduğunu belirtelim. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Epic Games, 250 milyon dolar karşılığında yüzde 1.4'lük hissesini Sony'e satmıştı.

Yatırım turu sonrasında yatırımın ne kadarının şirkete ne kadarının hissedarlara gittiği henüz bilinmiyor. 

Epic Games ürünleri ve Pandemi etkisi 

Şirket, Fornite'ın yanı sıra oyun motoru Unreal Engine'ın da üreticisi. Kullanıcılar Unreal Engine'da oyun üretiminin yanı sıra sinema ve TV içerikleri de oluşturabiliyor. 

Pandemiyle birlikte karantina döneminde kullanıcıların oyunlara yönelmesi, Epic Games'i de olumlu yönde etkiledi. Nisan ayında Fornite'ın geliri 400 milyon dolara ulaşırken, kullanıcılar battle royale'de 3.2 milyar saat geçirdi. Aynı zamanda sanal bir Travis Scott konseri düzenleyen Fortnite, 27 milyondan fazla kişiye ulaştı. 

Şimdiye kadar gelirlerini ve karını gizli tutumayı tercih eden Epic, kaynaklara göre Fortnite sayesinde güçlü bir finansal yapıya sahip. 2019'da 4.2 milyar dolar gelir elde eden oyun şirketinin, faiz vergi ve amortisman öncesi karı 730 milyon dolardı. Şirketin 2020'de gelirlerinin 5 milyar dolara, faiz vergi ve amortisman öncesi karının ise 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.