Sony'den Epic Games'e 250 milyon dolarlık stratejik yatırım

Sony, Epic Games'e 250 milyon dolarlık bir stratejik yatırım yaptığını açıkladı. Böylece Sony, Epic Games'in azınlık hissesine sahip oldu.
Sony'den Epic Games'e 250 milyon dolarlık stratejik yatırım

Sony ve Epic Games, 250 milyon dolarlık stratejik yatırımı kendi kanalları üzerinden resmi olarak aynı anda duyurdu. Fortnine'ın yapımcısı Epic Games, 250 milyon dolar karşılığında yüzde 1.4'lük hissesini Sony'e sattı. Böylece Epic Games'in değerlemesi tam 17.86 milyar dolara ulaşmış oldu ve yatırım, bir stratejik yatırım olarak anıldı.

Epic Games aynı zamanda kendi kurduğu oyun mağazası Epic Store ile de son dönemde adını oyun dünyasında çokça andırıyor. Sony'nin PlayStation markası ile güçlü olduğu oyun dünyasında, en büyük ciddi eksiği PC tarafındaki gücüydü. Daha doğrusu rakibi Microsoft, Xbox adına PC'de yenilikler sunarken, Sony ise PC tarafında hiçbir varlık gösteremiyordu. Şimdi bu yatırımla birlikte Sony de artık PC oyuncularına dolaylı olarak hizmet verecek.

Epic Games'in bir diğer artısı da şirketin kendi oyun motoru olması. Unreal Engine adlı oyun motorunun sahibi olan Epic Games, oyun dünyasında çok ama çok önemli bir yere sahip. Sadece PC platformu değil, Xbox ve PlayStation'a oyun geliştiren bir çok oyun stüdyosu da Unreal Engine'ı kullanıyor. İşte Sony'nin burada ne kadar kıymetli bir yatırım yaptığı da ortada. Çünkü aynı zamanda PlayStation'ın rakibi Xbox için geliştirilen ve Unreal Engine'ı kullanan yapımlar da bulunuyor.

Son dönemde Epic Games'in ciddi atağı, şirketin online oyun mağazası Epic Store'u da bir hayli ön plana çıkardı. Oyunculara haftalar boyunca farklı oyun yapımlarını ücretsiz dağıtan platform, Steam, uPlay ve Origin gibi platformlarla yarışır hale gelmişti.  Şimdi de bu yatırımla birlikte Epic Games ciddi bir desteği arkasına alıyor. Bugün dünya genelinde 35 farklı ofiste 2 bin 200 çalışanı bulunan Epic Games ise bu yatırımla birlikte gücüne güç katmış ve Sony gibi önemli bir azınlık ortağa sahip olmuş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.