Restoran yönetim platformu FineDine, 600 bin dolar yatırım aldı

FineDine, 500 Istanbul, TechOne VC, twozero VC, Savour VC ve melek yatırımcılar Hande Enes, Cenk Serdar ile Lovrenc Kessler'in katıldığı yatırım turunda 600 bin dolar yatırım aldı
Restoran yönetim platformu FineDine, 600 bin dolar yatırım aldı

Restoran yönetim platformu FineDine 600 bin dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna 500 Istanbul, TechOne VC, twozero VC, Savour VC ve melek yatırımcılar Hande Enes, Cenk Serdar ile Lovrenc Kessler katıldı.

Duygu Kutluoğlu Kılıç ve Adil Burak Kılıç tarafından kurulan SaaS menü ve sipariş yönetim platformu FineDine'ın 2019'un Temmuz ayında da Kuveyt’te faaliyet gösteren Savour Ventures’tan yatırım aldığını hatırlatalım. 

Tablet üzerinde çalışan interaktif menüler ile restoran, cafe, bar ve otellere hizmet veren FineDine, mekanların satışlarını ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra girişim, yapay zeka destekli analiz ve tahminleriyle , restoran müdürlerinin karar verme süreçlerine destek oluyor. FineDine'ın, şimdiye kadar 64 farklı ülkede 1200'den fazla müşteriye hizmet verdiğini de belirtmekte fayda var. 

Ağırlıklı olarak MENA bölgesinde faaliyet gösteren FineDine'ın müşterileri, genellikle Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alıyor. FineDine'ın en çok tanınan müşterileri arasında ise Körfez İşbirliği Konseyi, Güneydoğu Asya ve ABD'de konumlanan Shangri-La, Hilton, Sofitel, Raffles otelleri ve Nusr-et bulunuyor.

Geçmişte 500 Startups‘ın Batch 23 programına katılan girişim, 2017 yılında Commencis'in kurucu ortaklarından Fırat İşbecer'i  yatırımcı ve danışman olarak ekibe dahil etmişti. Girişimin yatırımcıları arasında 500 Istanbul, MENA fund, Savour VC ve melek yatırımcılar Fırat İşbecer ile Hande Enes'in yer aldığını da ekleyelim.

2018'in Nisan ayında 500 İstanbul'dan yatırım alan FineDine, 2019'un Ocak ayında Hande Enes'ten aldığı yatırım ile büyümesini devam ettirmişti. FineDine'ın Hande Enes'ten aldığı yatırımın miktarı açıklanmazken, yatırım öncesi değerlemenin ise 4 milyon dolar olduğu belirtilmişti. 

Girişimin kurucularından Duygu Kutluoğlu Kılıç, Covid-19 sürecinin restoranları dijitalleşmeye zorladığını; bu anlamda FineDine ürünlerinin; restoranların ihtiyaçlarını tam olarak karşıladığını dile getirdi. Aldıkları yatırımı, FineDine'ın yapay zeka modülünü geliştirmek ve operasyonlarını yeni bölgelere genişletmek için kullanacaklarını belirten Kılıç, Covid-19 dönemindeki destekleri için 500 Istanbul'dan Rina Onur'a ve melek yatırımcı Hande Enes'e özel olarak teşekkür etti.

FineDine'ın pandemi ve yeni normal sürecinde yaşadıklarını sizlere daha önce aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.