FineDine, Savour Ventures’tan yatırım aldı

Şimdiye kadar Fırat İşbecer, 500 Istanbul ve Hande Enes'ten aldığı yatırımlarla tanıdığımız FineDine, Savour Ventures'tan aldığı yatırımla birlikte MENA bölgesindeki hakimiyetini güçlendiriyor. 
FineDine, Savour Ventures’tan yatırım aldı

Duygu Kutluoğlu Kılıç ve Adil Burak Kılıç tarafından kurulan SaaS menü ve sipariş yönetim platformu FineDine, Kuveyt’te faaliyet gösteren Savour Ventures’tan yatırım aldı.

Tablet üzerinde çalışan interaktif menüler ile restoran, cafe, bar ve otellerin satışlarını ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yardımcı olan FineDine'ın, şimdiye kadar 52 farklı ülkede 800'den fazla müşteriye hizmet verdiğini hatırlatım.

Ağırlıklı olarak MENA bölgesinde faaliyet gösteren FineDine'ın müşterileri, genellikle Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alıyor. FineDine'ın en çok tanınan müşterileri arasında ise Körfez İşbirliği Konseyi, Güneydoğu Asya ve ABD'de konumlanan Shangri-La, Hilton, Sofitel, Raffles otelleri ve Hard Rock Cafe bulunuyor.

2016'nin Mart ayında SaaS modeline geçiş yapan FineDine, o tarihten bu yana aldığı yatırımlarla sıkça gündeme geldi. Geçmişte 500 Startups‘ın Batch 23 programına katılan girişim, 2017 yılında Pozitron'un kurucu ortaklarından Fırat İşbecer'i  yatırımcı ve danışman olarak ekibe dahil etmişti. 

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise 500 İstanbul'dan yatırım alan FineDine, bu yılın Ocak ayında Hande Enes'ten aldığı yatırım ile büyümesini devam ettirdi. FineDine'ın Hande Enes'ten aldığı yatırımın miktarı açıklanmazken, yatırım öncesi değerlemenin ise 4 milyon dolar olduğu belirtilmişti. 

Şimdi de Savour Ventures’dan yatırım alan girişimin, yatırım miktarı ve değerlemesi henüz açıklanmış değil. MENA bölgesindeki Yiyecek Girişimleri ekosistemini desteklemek üzere hareket eden Savour Ventures, yaptığı yatırımla birlikte FineDine'ın bölgedeki hakimiyetini güçlendiriyor. 

FineDine'ın kurucu ortağı ve CEO'su Duygu Kılıç ise Kuveyt'in, Körfez İşbirliği Konseyi bölgesinin yemek başkenti olduğunu hatırlatarak, Savour'un güçlü iş ağı ve deneyimli mentorları sayesinde Körfez bölgesindeki kullanıcı tabanını genişletebileceklerini ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.