Facebook Pay'e sahip Instagram Alışveriş sekmesi ABD'deki kullanıcılara açıldı

Instagram Alışveriş sekmesi, bugün yeni bir tasarımla ve Facebook Pay entegrasyonuyla ABD'deki kullanıcılara açıldı. Facebook Pay, KOBİlere yapılan bağışlarda ve ürün alımlarında kullanılabiliyor. 
Facebook Pay'e sahip Instagram Alışveriş sekmesi ABD'deki kullanıcılara açıldı

Mayıs ayında Facebook Shops özelliğiyle birlikte tanıtılan Instagram Shop sekmesi, bu ayın başında global olarak test edilmeye başlanmıştı. Test süresince ana sayfadaki menüye yerleşen Alışveriş sekmesi, bugün yeni bir tasarımla ABD'deki kullanıcılara açıldı. 

Daha önce  paylaşılan tasarımlarda, Alışveriş özelliğinin, Hareketler sekmesinin yerini aldığını görmüştük. Şirket, bu tasarımı yayına almadan önce Alışveriş sekmesini, Keşfet sayfası üzerinde kullanıcılara sunacak. Böylece Instagram, Alışveriş özelliğini uzun süredir Keşfet sekmesi üzeriden kullanan kullanıcı tabanının alışkanlıklarını önceliklendirmiş olacak. 

Ayrıca Instagram'ın uygulama arayüzünde ani bir değişim yaratmak yerine, kademeli olarak ilerlemeyi tercih ettiğini söyleyebiliriz. Instagram, yayınladığı blog gönderisinde; ilk etapta test ettiği tasarımı yılın sonuna doğru yayına alacağını belirtiyor. Kim bilir, belki de şirket, IGTV özelliğinin yayınlanmasıyla anasayfaya yerleştirilen ve sonrasında talep görmediği için kaldırılan IGTV butonunda kazandığı deneyimi bu alanda kullanmaya karar verdi. 

Sonuç olarak; henüz menüde alışveriş sekmesiyle karşılaşmamış olan kullanıcıların, Keşfet sekmesi üzerinden yeni Alışveriş özelliklerine erişebileceğini belirtelim. Kullanıcılara alışveriş odağında yeni bir deneyim sunan Alışveriş Sekmesi, aynı zamanda kişiselleştirilmiş bir yapıya da sahip. Kullanıcılar sevdikleri Influencer ve markaların paylaştığı ürünlere Alışveriş sekmesinden erişebilecek. Ayrıca Alışveriş sekmesinin kullanıcılara özel öneriler sunacağını da hatırlatalım.  Alışveriş sekmesi, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılacak. 

Facebook Pay 

Instagram'ın Alışverişi kolaylaştıran reklam modelleri, uygulama içi ödeme ve Facebook'un reklam paneli sayesinde güç kazanan hedefleme imkanıyla bir süredir neredeyse bir e-ticaret platformu olarak konumlandığını belirtelim. Instagram, bugün Alışveriş sekmesine Facebook Pay entegrasyonu getirdiğini duyurarak, bulunduğu konumun çok daha ileri bir noktaya taşıdı.

Bilmeyenler için Facebook Pay'in geçtiğimiz yıl tanıtıldığını hatırlatalım. Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp arasında para aktarımı yapmak için kullanılan Facebook Pay, Haziran ayında Brezilya'daki WhatsApp kullanıcılarına açılmıştı. Alışveriş özelliği kapsamında ABD'deki Instagram kullanıcılarına açılan Facebook Pay, KOBİlere yapılan bağışlarda ve ürün alımlarında kullanılabiliyor. 

KOBİlere Facebook Pay ile ödeme alt yapısı sunan Facebook'un, Instagram Ödeme Özelliği gibi komisyonla çalışacağını söylemek mümkün. Bu anlamda Facebook, bir yandan reklam geliri elde ederken, satışa dönen ürünler üzerinden de gelir elde edebilecek. 

Tam da bu noktada Deutsche Bank analistlerinin görüşlerini hatırlatmakta fayda var. Analistlerin tahminlerine göre Facebook Shops, yılda 30 milyar dolar gelir elde edebilir. Aynı analistler, Instagram'daki e-ticaretin 2021 yılına kadar şirkete kazandıracağı gelirin 10 milyar dolara kadar çıkabileceğini de söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.