Instagram'ın alışveriş sekmesi tüm dünyada test ediliyor

İlk olarak ABD'deki kullanıcıların test ettiği Instagram Alışveriş sekmesi, bugünden itibaren şirket tarafından tüm dünyada test ediliyor.
Instagram'ın alışveriş sekmesi tüm dünyada test ediliyor

Mayıs ayında Facebook Shops özelliğiyle birlikte Canlı yayında ürün satın alma özelliğini yayınlayan Instagram, aynı zamanda Instagram Shop isimli yeni sekmesini de tanıtmıştı. İlk etapta test kapsamında ABD'deki kullanıcılara açılan Instagram Alışveriş sekmesi, tüm dünyada test edilmeye başlandı. 

Alışveriş sekmesi sayesinde kullanıcıların marka ve içerik üreticilerinden kolayca alışveriş yapmaya başlayabileceğini hatırlatalım. Başlatılan test süreciyle birlikte hareketler sekmesi, uygulamanın alt kısmında yer alan menü çubuğundan kaldırılarak yerine Alışveriş sekmesi getiriliyor. Bu sayede şimdiye kadar Keşfet sekmesinde sunulan Alışveriş özellikleri de daha fazla görünürlük kazanıyor. 

Bu arada Hareketler sekmesinin tamamen uygulamadan kaldırılmadığını belirtelim. Kullanıcıların, hareketler sekmesine Ana Sayfa veya Profil sayfası üzerinden ulaşması planlanıyor. Instagram'ın en çok gözden çıkardığı özelliğin "Hareketler" (Activity) olduğunu söylemek mümkün. Geçtiğimiz yıl şirket, stalkerların sıkça ziyaret ettiği Takip (Activity Tab) sekmesini kapatmıştı

Görünen o ki; Instagram uygulamanın sosyal özelliklerini azaltarak, sosyal ağ algısını arka plana atıyor. Bu noktada şirketin yıllar içinde eklediği alışveriş ve ödeme özellikleriyle bir e-ticaret uygulaması olarak konumunu güçlendirdiğini söyleyebiliriz. 

Instagram'ın mayıs ayında tanıttığı Instagram Shops, ile kullanıcıların ürünleri marka ve kategorilere göre inceleyebileceğini de ekleyelim. Şirketin mayıs ayında paylaştığı görseller kapsamında, kullanıcıların ürün inceleme yolculuğunun; detaylı görseller, öneriler ve markalar sekmeleriyle çok daha büyük bir zenginliğe kavuştuğunu söylemekte fayda var.  

Yeni Alışveriş sekmesinin bu yılın sonlarında doğru tüm kullanıcılara açılması planlanıyor. Covid-19 salgınıyla birlikte pek çok KOBİnin dijital varlıklarını güçlendirmesiyle birlikte, alışveriş sekmesinin KOBİlerin tercih olabileceğini söyleyebiliriz.

Instagram Shops ile birlikte sıfırdan bir e-ticaret altyapısı sunamayacak işletmelerin şirketin partnerlerinden faydalanabileceğini hatırlatalım. Programın partnerleri arasında Shopify, BigCommerce ve WooCommerce da yer alıyor. Bu ortaklıkla birlikte işletmeler buradaki mevcut e-ticaret sitelerini, Instagram Shops'a entegre edebilecek. Ayrıca işletmelerin, Instagram ödeme özelliğinden yararlanabileceğini de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.