Facebook Pay dijital ödeme özelliğini Brezilya'da WhatsApp için açtı

Facebook Pay, daha önce Hindistan'da test ettiği dijital ödemeleri WhatsApp'a entegre etmeye başladı. İlk olarak Brezilya'da kullanıma açılan özellikle kullanıcılar ve küçük işletmeler para alışverişi yapacak.
Facebook Pay dijital ödeme özelliğini Brezilya'da WhatsApp için açtı

WhatsApp resmi blogu üzerinden kişilerin ve küçük işletmelerin güvenli bir şekilde para gönderip alma yapabilmesini sağlamak adına yeni özelliğini devreye aldığını duyurdu.

Facebook birkaç yıl önce Hindistan'ı hedef pazarlardan birisi olarak belirlemiş, bir süredir de Hindistan'da beta aşamasında WhatsApp üzerinden para gönderme özelliğini deniyordu. Ancak Facebook nedendir bilinmez ama beta aşamasında olduğu bir ülke yerine özelliği ilk kez Brezilya'da açmaya karar verdi.

WhatsApp'a gelen para gönderip alma özelliği elbette kolay bir ürün değil. Özellikle güvenlik ve regülatörlerin onayı, aynı şekilde ödeme ortaklarının desteği de çok önemli. WhatsApp'ın bu özelliği ilk kez Brezilya'da açması, Facebook'un gerekli izinleri en kolay şekilde Brezilya'da aldığını gösteriyor. Nüfus bakımından önemli bir avantajı bulunan Brezilya'da pazar oldukça elverişli. WhatsApp üzerinden Facebook Pay ile ödeme hm banka kartlarını hem de kredi kartlarını destekliyor. Kullanıcılar WhatsApp hesaplarına bu kartlarını bağlayabiliyor ve sonrasında para gönderip alma işlemini yapabiliyor. Sadece kişiler arası para transferi değil, küçük işletmeler de WhatsApp Business aracılığıyla ödeme alma imkanına sahip olabiliyor.

Facebook Pay altyapısı, Brezilyalı ödeme sağlayıcısı Cielo ile ortaklığa gitmiş. Banco do Brasil, dijital banka Nubank ve Sicredi müşterileri kartlarını WhatsApp'a tanımlayabilecek. Facebook'un da zaten amacı WhatsApp üzerinden ödemeyi daha fazla kullanıcıya ulaştırabilmek. Bu amaçla ilerleyen zamanlarda ortaklıkların artması bekleniyor. Bununla birlikte WhatsApp'ın hedefinin aynı dijital ödeme altyapısını diğer ülkelerde de tek tek açmak istediği bir sır değil. 

Şubat 2020'de duyurulan son rakamlara göre WhatsApp'ın 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Eğer Facebook, bu ödeme altyapısını tam olarak entegre edebilirse, hatta kim bilir belki ileride uluslararası para transferi alanına girmeye çalışırsa, burada WhatsApp için muazzam bir potansiyelin olduğu apaçık bir gerçek. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.