Kodlama bilgisi gerektirmeyen robotik programlama yazılımı Wandelbots, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kodlama bilgisi gerektirmeden endüstriyel robotik programlama yapmanıza olanak sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Wandelbots, yeni bir yatırım aldığını duyurdu
Kodlama bilgisi gerektirmeyen robotik programlama yazılımı Wandelbots, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kodlama bilgisi gerektirmeden endüstriyel robotik programlama yapmanıza olanak sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Wandelbots, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Wandelbots, B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

Almanya merkezli girişiminin 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turu 83North liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna 83North'un haricinde Next47 ve Microsoft’un yatırım kolu olan M12'nin katıldıklarını da ekleyelim. 2017 yılında Christian Piechnick, Christoph Biering, Frank Fitzek, Georg Puschel, Giang Nguyen, Jan Falkenberg, Maria Piechnick ve Sebastian Werner tarafından kurulan girişim, ilk yatırımını 2018 yılında almıştı.

2018 yılında Paua Ventures ve EQT Ventures liderliğinde A serisi yatırım turunda 6,8 milyon dolar yatırım alan Wandelbots, 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı da 36,8 milyon dolar seviyelerine kadar çıkardı.

Wandelbots'un müşterileri arasında Volkswagen, BMW ve Infineon gibi oldukça önemli firmaların olduğunu da belirtelim. Wandelbots tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım kısa zaman sonra tanıtılacak olan TracePen adlı ürünün pazarlaması için kullanılacak.

Normal şartlarda belirli görevleri gerçekleştirmek için robotları programlamak için önemli bir kodlama bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Geliştirdiği teknoloji ve sunduğu platform ile bu durumu ortadan kaldıran Wandelbots, kodlama bilmeyen kullanıcıların bile kolayca robotlara belirli görevler atamalarına yardımcı oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.