Uber, ulaşım ve toplu taşıma sektörüne altyapı sağlayan Routematch'i satın aldı

Routmatch, toplu taşıma ve ulaşım şirketlerine seyahat planlama, araç takibi, ödeme özellikleri ve ulaşım hizmetleri için araçlar sunuyor. 
Uber, ulaşım ve toplu taşıma sektörüne altyapı sağlayan Routematch'i satın aldı

Geçtiğimiz haftalarda Postmates satın alma süreci ile gündeme gelen Uber, bugün ulaşım şirketlerine yazılım altyapısı sağlayan Routematch'i satın aldı. Covid-19 sonrasında paylaşımlı araç sektörüne gösterilen ilginin ardından Uber, hizmet ağını genişletmeye odaklanıyor olabilir. 

Bu satın alma ile rotasını yavaş yavaş bir SaaS yapılanmasına çeviren şirket, anlaşmanın finansal detaylarına dair bir açıklama yapmadı. Routmatch'in ürettiği yazılım, toplu taşıma ve ulaşım şirketlerine seyahat planlama, araç takibi, ödeme özellikleri ve ulaşım hizmetleri için araçlar sunuyor. 

500'den fazla ulaşım şirketine hizmet veren Routematch, 170 kişilik bir kadroya sahip. Yeni satın alma ile birlikte çalışanlar, işlerine olduğu gibi devam ederken, şirketin CEO'su Pepper Harward pozisyonunu korumayı sürdürecek. 

Uber'in attığı adımın, BlaBlaCar ile benzer bir stratejiye sahip olduğunu söyleyebiliriz. İlk etapta şehirlerarası yolculuklarda paylaşımlı araç modeliyle karşımıza çıkan BlaBlaCar, sonrasında BlaBlaLines ile şehir içi ulaşım modellerini de yayına almıştı Bir süre sonra, otobüs servisi Ouibus'ı satın alan şirket, şehirler arası ulaşımda hem uzun mesafeli araba yolculukları hem de otobüs seferleri sunmaya başlamıştı. Zaman içinde şirketin, BlaBlaBus hizmetinin operasyon alanını Fransa, Belçika , Hollanda, Almanya ve İtalya'ya genişlettiğini hatırlatalım. Bununla yetinmeyen BlaBlaCar, ilerleyen dönemde çevrimiçi otobüs bileti platformu Busfor'u satın almıştı

Bu noktada Uber'in geçtiğimiz ay ulaşım alanında faaliyet gösteren bir şirketle ortaklık yaptığını hatırlatalım. Marin County'de faaliyet gösteren SaaS şirketi Marin Transit ve Marin Toplu Taşıma Müdürlüğü ile anlaşan Uber, şirketin talebe dayalı uygulaması Marin Connect'te Uber indirimleri yayınlamasını sağlamıştı. 

Ayrıca Uber'in, toplu taşıma konusunda hiçbir zaman mesafeli bir tavrı olmadığını belirtmekte de fayda var. 2015'ten bu yana ürünlerinde toplu taşımaya yönelik özelliklere yer veren şirket, 15 şehirde planlama ve bilet seçenekleri de sunuyor. 

Otonom araçlardan yemek teslimatına ve mikro mobiliteye kadar farklı alanlarda ilerlemeye devam eden Uber, görünen o ki; ulaşım sektöründe altyapı konusunda da öne çıkan isimlerden biri olmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.