KOBİ’ler ile finansal kurumları bir araya getiren platform: Fon Radar

Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen ve İTÜ Çekirdek girişimi olan Fon Radar, KOBİ’lere vadeli alacaklarına karşılık en uygun seçeneklere dakikalar içinde ulaşma imkânı sunuyor.
KOBİ’ler ile finansal kurumları bir araya getiren platform: Fon Radar

KOBİ’lerin nakit akışlarını yönetmelerine yardım etmek için onları finansal kurumlar ile bir araya getiren BDDK onaylı bir dijital platform olarak hizmet veren Fon Radar, 2019 yılının Ağustos ayında kuruldu. Okan Ünlüçerçi ve Elif Özdemir tarafından kurulan girişim şu an 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen ve İTÜ Çekirdek girişimi olan Fon Radar, KOBİ’lere vadeli alacaklarına karşılık en uygun seçeneklere dakikalar içinde ulaşma imkânı sunuyor. Finansal kurumlara da düşük maliyet ile yeni pazarlara ulaşma fırsatı veren girişim, satış süreçlerini de kısaltıyor.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Fon Radar'ı kullanmak için KOBİ'lerin faturalı çeklerinin görüntüsünü Fon Radar'ın iOS veya Android uygulamalarına yüklemeleri ve Fon Radar’a kayıtlı kurumlar arasından teklif almak istediklerini belirtmeleri gerekiyor.

Finans kurumları ise KOBİ'nin taleplerine karşılık olarak teklif gönderiyor. KOBİ kısa sürede gelen tekliflerden, lokasyon ve tutara bakarak en uygun olanı onaylar ve Fon Radar referans numarası ile, en yakın şubeden parasını alabilir. 

Ayrıca Fon Radar'ın şu an geliştirdiği Fon Radar Rating Projesi ile platform üzerinde birikmekte olan veriyi anonimleştirerek, KOBİler ve finansal kurumlara faydalı bilgiler (alacağın karşılıksız çıkma olasılığı, uygun teklif aralıkları,vb) üretebilmek için çalıştığını da ekleyelim.

Haziran ayında kullanıma sunulan Fon Radar, kısa zaman içinde iOS ve Android platformlarındaki uygulamalarından 74 KOBİ kazandı ve toplamda 60 bin TL tutarında işlem gerçekleştirdi.

Mobil uygulamalar üzerinden hizmet vermesi ve vadeli çek modülleri ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Fon Radar, KOBİ’den çek yükleme ücreti ve finansal kurumdan da çek görüntüleme ücreti alarak gelir elde ediyor. Fon Radar Rating projesi ile platformda biriken verileri makine öğrenmesi kullanarak KOBİ’ye akıllı finansal çözümler önermek için kullanacak olan girişim, KOBİ’nin cebindeki finansal danışmana dönüşmek istiyor.

Dilerseniz Fon Radar'ın Android uygulamasına buradan, iOS uygulamasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.