Intel, Reliance Jio Platforms'a 253,5 milyon dolar yatırım yapacak

Aldığı yatırımlar ile 2020 yılına damgasını vuran Jio Platforms, yeni bir yatırım almaya hazırlanıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre Jio Platforms, Intel'den yatırım alacak.
Intel, Reliance Jio Platforms'a 253,5 milyon dolar yatırım yapacak

Hindistan merkezli bir GSM operatörü olan Jio Platforms'un 8 hafta içinde 7. yatırımını aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Aldığı yatırımlar ile 2020 yılına damgasını vuran şirket, yeni bir yatırım almaya hazırlanıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre Jio Platforms, Intel'den yatırım alacak.

Yeni yatırıma geçmeden önce Jio Platforms'un bugüne kadar aldığı yatırımları hatırlayalım. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, yaklaşık 1 hafta sonra ise Silver Lake'ten 747 milyon dolar yatırım aldı.

8 Mayıs tarihinde ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, 18 Mayıs tarihinde ise ABD merkezli bir başka şirket olan General Atlantic'ten 870 milyon dolar yatırım aldı. 25 Mayıs tarihinde ABD merkezli küresel yatırım şirketi KKR'de 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms'un bir sonraki yatırımı ise Abu Dabi merkezli Mubadala'dan geldi. Mubadala, Jio Platforms'a 1,2 milyar dolar yatırım yaptı.

15 Haziran tarihinde tekrar bir yatırım alan Jio Platforms, global yatırım firması TPG ve ABD merkezli L Catterton'dan toplamda 847 milyon dolar yatırım aldı. Gelelim bugün paylaşılan Intel yatırımına. ABD merkezli işlemci üreticisi Intel, Jio Platforms'a 253,5 milyon dolar yatırım yapacak.

Söz konusu yatırım ile birlikte Intel, Jio Platforms'un 0,39 hissesine sahip olacak. Yatırımın 65 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Jio Platforms Nisan ayından bu yana toplamda yüzde 25 hissesini 15,5 milyar dolar karşılığında satmış oldu.

Zoom'a rakip ürün geldi

Reliance Jio'nun market ürünleri teslimat servisi JioMart ile Amazon ve Walmart'a rakip olacağını ise Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Amazon ve Walmart'ın ardından Corona virüs salgını sırasında oldukça popüler bir hale gelen Zoom uygulamasına rakip olmak isteyen Reliance Jio, JioMeet adından yeni bir uygulamayı kullanıma sundu.

Zoom ve Google Meet ile tamamen aynı çalışma mantığına sahip olan JioMeet uygulamasının en dikkat çekici özelliği ise tasarımının Zoom uygulaması ile neredeyse tamamen aynı olması. JioMeet uygulaması ise 100 kişiye kadar 720p görüntülü görüşmeler yapmak da mümkün. JioMeet, Windows, Mac, iOS ve Android platformları için uygulama desteği de sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.