Jio Platforms'un son yatırımcısı 1,2 milyar dolar ile Abu Dabi merkezli Mubadala oldu

Geçtiğimiz 7 haftada 6 yatırım alan Jio Platforms, toplamda 11,5 milyar dolar yatırım aldı ve yüzde 19 hissesini sattı.
Jio Platforms'un son yatırımcısı 1,2 milyar dolar ile Abu Dabi merkezli Mubadala oldu

Aldığı yatırımlar ile 2020 yılının ikinci çeyreğine damgasını vuran Hindistan merkezli GSM operatörü Jio Platforms'un son 1 ay içinde 5 yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise 2016 yılında kurulan Jio Platforms, yeni bir yatırım aldı.

Yeni yatırıma geçmeden önce ise Jio Platforms'un 2020 yılında aldığı yatırımları tekrar hatırlayalım. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, yaklaşık 1 hafta sonra ise Silver Lake'ten 747 milyon dolar yatırım aldı. 8 Mayıs tarihinde ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, 18 Mayıs tarihinde ise ABD merkezli bir başka şirket olan General Atlantic'ten 870 milyon dolar yatırım aldı.

Son olarak ise 25 Mayıs tarihinde ABD merkezli küresel yatırım şirketi KKR'de 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms'un yeni yatırımı ise Orta Doğu'dan geldi. Paylaşılan bilgilere göre Abu Dabi merkezli Mubadala, Jio Platforms'a 1,2 milyar dolar yatırım yaptı.

Hindistan'ın en büyük GSM operatörü konumunda olan Jio Platforms'un 388 milyon abonesi bulunuyor. Uygun fiyatlı data paketleri ve ücretsiz sesli aramalar sunarak dikkatleri çeken Reliance Jio Platforms, sadece 4 yıl içinde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmış oldu.

Yapılan 1,2 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Mubadala, Jio Platforms'un yüzde 1,85 hissesine de sahip olacak. Geçtiğimiz 7 haftada 6 yatırım alan Jio Platforms, toplamda 11,5 milyar dolar yatırım aldı ve yüzde 19 hissesini satmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.