Jio Platforms, 8 hafta içinde 7. yatırımını aldı

Paylaşılan bilgilere göre Jio Platforms, iki ayrı şirkete hisse satarak toplamda 847 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. 
Jio Platforms, 8 hafta içinde 7. yatırımını aldı

Kısa zamanda aldığı yatırımlar ile 2020 yılına damgasını vuran Jio Platforms, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 2016 yılında kurulan ve şu an Hindistan'ın en büyük GSM operatörü konumunda bulunan Jio Platforms, 388 milyonu aşkın aboneye de sahip.

Dilerseniz yeni yatırıma geçmeden önce ise Jio Platforms'un 2020 yılında aldığı yatırımları tekrar hatırlayalım. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, yaklaşık 1 hafta sonra ise Silver Lake'ten 747 milyon dolar yatırım aldı.

8 Mayıs tarihinde ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, 18 Mayıs tarihinde ise ABD merkezli bir başka şirket olan General Atlantic'ten 870 milyon dolar yatırım aldı. 25 Mayıs tarihinde ABD merkezli küresel yatırım şirketi KKR'de 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms'un bir sonraki yatırımı ise Abu Dabi merkezli Mubadala'dan geldi. Mubadala, Jio Platforms'a 1,2 milyar dolar yatırım yaptı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Jio Platforms, tıpkı diğer yatırımlarında da olduğu gibi hisse satarak yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre Jio Platforms, iki ayrı şirkete hisse satarak toplamda 847 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. 

Global yatırım firması TPG, 598 milyon dolar karşılığında Jio Platforms'un 0,93 hissesinin sahibi oldu. ABD merkezli L Catterton ise 249 milyon dolar yatırım yaparak Jio Platforms'un 0,39 hissesini satın almış oldu. Hindistan'ın en zengin insanı olan Mukesh Ambani tarafından kontrol edilen Jio Platforms, 8 hafta içinde yüzde 22 hissesini satarak 13,72 milyar dolar yatırım almış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.