iPhone'a YouTube'u arka planda çalma özelliği iOS 14'le geldi

Paylaşılan bilgilere göre iOS 14'ün Picture in Picture özelliği ile birlikte YouTube videolarını arka planda oynatılabilecek.
iPhone'a YouTube'u arka planda çalma özelliği iOS 14'le geldi

22 Haziran tarihinde düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2020 ile birlikte iOS işletim sisteminin yeni versiyonu olan iOS 14 tanıtıldı. iOS 14 işletim sistemi ile birlikte tanıtılan tüm yenilikleri aynı gün sizlere aktarmıştık. Bu yenilikler arasında ise yıllardır Android platformunda da kullanılan "Picture in Picture" özelliği de bulunuyordu.

iOS 14 betasının geliştiriciler için kullanıma sunulması ile birlikte pek çok kişi iOS 14'ü deneme imkanı da buldu. Geliştiricilerin iOS 14'ü denemeye başlaması ile birlikte Picture in Picture özelliği ile yapabileceklerimizi de daha iyi anlamış olduk.

Twitter üzerinden paylaşılan bir videoya göre Picture in Picture özelliği ile birlikte YouTube videolarını arka planda oynatılabilecek. Normal şartlarda bunun bir YouTube Premium özelliği olduğunu kısacası ücretli olduğunu da hatırlatalım. iOS 14'ün Picture in Picture özelliğini YouTube uygulaması ile birlikte kullanmak istiyorsanız yine YouTube Premium aboneliğine sahip olmanız gerekiyor.

YouTube Premium aboneliğiniz yoksa Picture in Picture özelliğini YouTube'un mobil uygulaması ile birlikte kullanamıyorsunuz.

Safari ile YouTube Premium kullanıcısı olmaya gerek yok

Fakat YouTube videolarına ulaşmak için YouTube'un mobil uygulamasına ihtiyacınız yok. YouTube videolarını Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari'den açarak Picture in Picture özelliğini ile arka planda oynatabilirsiniz.

Safari üzerinden YouTube videosunu açıp ana ekrana döndüğünüzde Picture in Picture özelliği devreye giriyor ve videoyu ekranınızın herhangi bir köşesine konumlandırabiliyorsunuz. Hatta videoyu ekranın kenarlarına atarak sadece videonun sesi ile devam edebileceğinizi de ekleyelim. Buradaki en avantajı kısım ise iPhone'unuzu kilitleseniz bile videonun sesinin arka planda devam etmesi.

Kısacası YouTube Premium özelliklerini iOS 14'ün Picture in Picture modu sayesinde ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Tabii ki bu durum YouTube'un pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.