SPONSORLU

Türkiye'nin En Büyük Oyun Geliştirici Yetiştirme Hareketi Başlıyor!

İlki Temmuz’da başlayacak online ve ücretsiz 70 saatlik bootcamp’lerle Türkiye’nin her yerinden gençler mobil oyun geliştirici olmaya ilk adımlarını atabilecek.
Türkiye'nin En Büyük Oyun Geliştirici Yetiştirme Hareketi Başlıyor!

Türkiye'yi teknoloji alanında dünya çapında bir merkez yapma hedefiyle çalışan Kodluyoruz sosyal girişimi, oyun endüstrisine nitelikli yazılımcılar yetiştirmek için kolları sıvadı! İlki Temmuz’da başlayacak online ve ücretsiz 70 saatlik bootcamp’lerle Türkiye’nin her yerinden gençler mobil oyun geliştirici olmaya ilk adımlarını atabilecek.

Ekonomiye büyük katkı sağlayan endüstrilerden oyun sektöründe ülkemizin yazılımcı açığını kapatmayı hedefleyen Kodluyoruz ile birlikte dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden Rollic ve partner stüdyolarından tiplay studio, Türkiye’nin en güçlü oyun ekosistemi olan oFON Ekosistem çatısı altında her yıl en az 360 mobil oyun yazılımcısı yetiştirmeyi hedefliyor.

Gençler bu iş birliği sayesinde ücretsiz, online ve tüm Türkiye’ye açık bootcamp’lerde oyun geliştirme ve oyun tasarımıyla ilgili temel bilgileri öğrenecek, alanında uzman kişilerden mentörlük alacak, ve mezun olduktan sonra ekipleriyle oFON (Oyun Fonu) İvmelendirici Program’a katılıp kendi oyunlarını hayata geçirme yolunda her adımda desteklenecekler.

Kodluyoruz Kurucu Ortağı Gülcan Yayla, “Doğru şekilde desteklenirse Türkiye’den pek çok başarılı girişimci çıkabilir ve hem toplumumuza hem ekonomiye büyük katkı sunabilir. oFON ile yaptığımız bu iş birliği, doğru desteği sağlamak için bize harika imkanlar sunuyor.” dedi.

Ön kayıtların 15 Haziran 2020’de açılmasıyla daha ilk günden Türkiye’nin 51 ilinden başvuru toplayan program, bu iş birliği sayesinde ülkemizde hızla büyüyen oyun endüstrisine nitelikli yazılımcılar yetiştirip Türkiye’nin oyun endüstrisinde dünya standartlarında bir merkez haline gelmesini hedefliyor.

Kodluyoruz, kişi başına düşen yazılımcı sayısında Avrupa’nın gerisinde kalan ülkemizi dünya çapında bir yetenek merkezi yapma hedefiyle çalışıyor. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yazılıma ilk adımını atmak isteyen her gencin eşit fırsatlara sahip olması için 2016’dan bu yana 1.000’den yazılımcı yetiştirdi. Haziran 2020’de ise Ashoka ve HSBC tarafından Future Skills Innovation Challenge’da En Ölçeklenebilir Yenilik kategorisinde dünya birincisi oldu.

Daha fazla bilgi için: https://www.kodluyoruz.org/gamebootcamp/

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.