SPONSORLU

Özelleştirilebilir Yazılım Kullanarak Değişen Piyasalara Nasıl Uyum Sağlanır ve Büyüme Nasıl Artırılır

Geçtiğimiz süreçte, piyasa şartlarının daha önce benzeri görülmemiş bir hızla geçirdiği değişimi tecrübe ettik.
Özelleştirilebilir Yazılım Kullanarak Değişen Piyasalara Nasıl Uyum Sağlanır ve Büyüme Nasıl Artırılır

Koronavirüs pandemisi yavaşlamış olsa da küresel ekonomik küçülmenin şirketlerin karlılığı üzerinde yarattığı baskı devam edecek ve sonuç olarak rekabet kızışacak gibi görünüyor. İyi bir iş yönetimi ve otomasyon yazılımı, şirketinizin bu "yeni normal" olarak tanımlanan süreçte ayakta kalması ve istikrarlı bir şekilde büyümesi açısından çok önemli olabilir. Peki böyle bir yazılımın ne gibi özellikleri olmalı? Bu noktada açık kaynak kodlu, esnek ve özelleştirilebilir sistemler ön plana çıkıyor. Bugün işletmelerin değişen piyasa koşullarına nasıl uyum sağlayabileceği ve bu çözümleri kullanarak satışlarını nasıl artırılabileceği konularını inceleyeceğiz.

Zamandan ve Paradan Tasarruf

Modern iş süreçleri yönetimi çok fazla veri üretir. Bu büyük veriden istifade edebilmek için, doğru bir iş yönetimi yazılımı kullanmak ve veriyi doğru bir şekilde işlemek gerekir.  Ayrıca, iş süreci değiştiğinde analiz edilecek veri miktarı artabilir. Kullanılan yazılım, yeni kaynaklar eklendiğinde gerekli tüm veri türlerini izleyebilen ve uyarlanabilir bir yapıda olmalıdır.

Örneğin, teknik servis çalışanlarının ekipmanları müşteri lokasyonunda tamir ettiği bir bakım-onarım şirketinde, ufak bir parçanın değiştirilmesi süreci bile çok fazla yeni veri üretebilir. İş yükünü, yatırım getirisini ve maliyeti doğru bir şekilde hesaplamak için, stokta olsun ya da olmasın, söz konusu parçanın fiyatı, bakım-onarım işinin ne kadar süreceği ve değişimin yapılacağı lokasyon (teknik servis ekibinin yolda geçireceği süre) gibi bilgileri hesaba katmanız gerekir.

Belirli bir çalışanın iş yükünü doğru bir şekilde ölçmek için, yazılım yalnızca çalışana atanmış iş emri sayısını değil, aynı zamanda ilgili konum verilerini de işleyebilmelidir. Çözüm bu tür verilerle çalışamazsa veya karşılık gelen bir veri kaynağıyla entegrasyon kurulamazsa, iş yükü doğru ölçülemez.

Ayrıca, doğru bir otomasyon sistemi ile farklı kaynaklardan çekilen veriyi tek bir yerde toplayabilir ve büyük olasılıkla bu sayede önemli tasarruflar sağlayabilirsiniz. Örneğin, inşaat malzemeleri satan bir şirket, farklı nakliye şirketleri tarafından talep edilen teslimat ücretlerini veri olarak kaydedebilir ve bu verileri otomatik tedarikçi seçimi için kullanarak malzeme teslimat maliyetlerini kolayca düşürebilir. Bu yaklaşımla yalnızca teslimat süreci için %15-25'e kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.

1C:Drive, birden fazla veri ve kaynak türü ile çalışabilme yeteneği sayesinde maliyetleri düşüren, planlama kalitesini artıran ve iş süreçlerini hızlandıran bir otomasyon sistemi kurmak için mükemmel fırsatlar sunar.

Farklı piyasalardaki faaliyetler için esnek kurumsal yapı

Daha önce, farklı ülkelerde ve piyasalarda faaliyet göstermek sadece büyük firmalar için söz konusuydu.  Ancak günümüzde, korona salgınına rağmen, sınır ötesi operasyonları olan ve faaliyetlerini yürütmek için birden fazla tüzel kişilikle çalışan pek çok küçük ve orta ölçekli firma mevcut.

İşletmeler açısından baktığımız zaman, bir şirket gümrük işleri için kullanılabilir. Bir diğeri satışları yönetmek için kurulabilir. Üçüncü bir tüzel kişilik ise servis operasyonlarıyla ilgilenebilir.  Yani, böyle bir kurumun etkin çalışabilmesi için, iş yönetimi ve otomasyon yazılımının tüm ticari faaliyetleri ve tüzel kişileri tek bir sistemde destekleyebilmesi gerekmektedir.

İşletmenin sadece hangi malların, ne zaman ve nereye gönderildiğini doğru bir şekilde yönetmesi yeterli değildir, kontrollü tüzel kişilikler arasındaki fiyatları ve işlemleri de takip edebilmesi gerekir. Çoğu zaman, bu tür operasyonlar birinin diğerine dönüştürüldüğü farklı para birimleri içerecektir. Farklı bölgeler ve ülkeler için fiyatlandırma politikaları da değişkenlik gösterebilir. Ancak, işletme açısından bakıldığında, yönetimin karlılığı tek bir para biriminde görüntüleyebilmesi gerekir. 

İş yönetimi yazılımı birden fazla tüzel kişiliği destekleyemez ve çoklu para birimlerinde çalışamazsa, bu durum şirketin uluslararası büyümesini sınırlandıracak, vergi yönetimi ve ciro/kar hesaplaması kalitesine zarar verecektir. 1C:Drive'ın çoklu şirket özelliği, ticari işlemleri yürütmeniz ve buna bağlı olarak diğer tüm işlem ve iş süreçlerinin genel karlılığını izlemeniz için ihtiyacınız olan sayıda tüzel kişi oluşturmanıza izin verir.

Büyümeyi hızlandırmak için ölçeklenebilirlik

Büyüyen işletmelerin süreçleri her geçen gün değişir. 50 müşteri ile çalışmak 200 müşteriye sahip olmaktan farklıdır ve 250 müşteriye hizmet vermek 5.000 müşteriye hizmet vermekle aynı şey değildir. Değişen iş süreçleri yeni ürünleri tetikler, hatta yeni iş sektörlerine girilebilir. Bu nedenle, iş otomasyon çözümünüz bu tür değişikliklere uyum sağlayabilmelidir.

Şirketiniz iş süreçlerini yazılım geliştiricilerin yarattığı çerçeveye göre değiştirmek zorunda kalmamalı, aksine çözümünüz değişen iş süreçlerinize adapte olabilecek şekilde esnek olmalıdır. İşte bu nedenle, 1C:Drive sizi yeni bir sürüme geçmeye veya eklentiler için ödeme yapmaya zorlamadan, şirketinizin büyümesine uygun bir şekilde ölçeklendirilebilir.

Çözümlerimiz farklı modüllerin uygulanmasına ve müşteri konfigürasyonlarının oluşturulmasına olanak sağlar. Bu özelliklerin bazıları KOBİ'ler için uygundur, diğerleri ise birden fazla tüzel kişiliği olan büyük şirketler için oldukça önemlidir.

Örneğin, Türkiye'deki müşterilerimizden laboratuvar ekipmanları sağlayan Labmarker'ın günlük satış ve satın alma siparişleri sayısı oldukça fazladır. Böylesi yüksek hacimli faaliyetleri olan bir firma, çok güçlü bir Talep Planlama aracına ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için, 1C: Drive'da hazır bulunan Talep Planlama aracımızı, Labmarker'ın süreçlerine uygun olarak daha anlamlı hale getirmek için bazı geliştirmeler ve küçük değişiklikler yaptık.

Ayrıca Labmarker taleplerini planladıktan ve ürünleri envanterine koyduktan sonra, satış siparişlerinde yer alan ürünlerin sevkiyatı için zaman bakımından tasarruf sağlayacak diğer bir yararlı araca ihtiyaç duydu. Bu gereksinimi karşılamak amacıyla, Labmarker için rutin iş akışlarını hızlandıran Sevkiyat Planlama aracını geliştirdik.

Özelleştirme ve uygulama konusunda müşteri ve iş ortağı bakış açılarını aynı anda deneyimlemek için 24 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek olan "1C:Drive ile KOBİ'lerde sınır ötesi operasyonları güçlendirin" adlı çevrim içi webinarımıza katılın. Webinar sırasında LabMarker ve Türkiye resmi iş ortağımız DND Yazılım'dan katılımcılar ürün uygulaması ve proje sonuçları hakkında görüşlerini paylaşacaklar.

1C:Drive ile KOBİ'lerde sınır ötesi operasyonları güçlendirin isimli webinarımıza buradan katılabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.