İnventram'ın son yatırımlarını ve gelecek planlarını Cem Soysal anlatacak

Koç Topluluğu ve Mitsui & Co. Europe PLC. ortaklığında faaliyet gösteren yeni nesil yatırım şirketi İnventram, 5’i ABD’de faaliyet gösteren toplam 9 yüksek teknoloji şirketine yatırım yaptı.
İnventram'ın son yatırımlarını ve gelecek planlarını Cem Soysal anlatacak

Webrazzi Kurucu ve CEO'su Arda Kutsal 18 Haziran Perşembe günü saat 13.00'de Webrazzi YouTube kanalında İnventram CEO'su Cem Soysal ile İnventram'ın son yatırımları ve gelecek planları hakkında konuşacak. 

Koç Topluluğu ve Mitsui & Co. Europe PLC. ortaklığında faaliyet gösteren yüksek teknoloji yatırım şirketi İnventram'ın, 2010 yılında Koç Topluluğu’nun teknoloji yatırım şirketi olarak faaliyete başladığını hatırlatalım. 2016 yılında ise dünyanın ve Japonya’nın en büyük yatırım gruplarından biri olan Mitsui ile ortaklık anlaşmasının imzalanmasıyla; Mitsui, İnventram’ın yüzde 30 hisse ortağı oldu. 

İnventram'ı, yüksek teknoloji ile inovasyonun yer aldığı dünyada çığır açması beklenen teknolojilerin kullanıldığı birçok alana yatırım yapan yeni nesil bir yatırım şirketi olarak tanımlayabiliriz. Şirket, şimdiye kadar nesnelerin interneti ve sensörler, robotik teknolojileri, medikal teknolojiler, nanoteknoloji, yapay zekâ, büyük veri ve bulut sistemleri, otomotiv teknolojileri, elektronik ve dayanıklı tüketim, savunma sanayi teknolojileri dâhil olmak üzere pek çok alanda yatırım yaptı. 

Bunun yanı sıra İnventram’ın 5’i ABD’de faaliyet gösteren toplam 9 yüksek teknoloji şirketine yatırımı bulunduğunu belirtmekte fayda var.  Kuruluşundan bu yana toplamda 7 bin 500’den fazla şirket başvurusu alan İnventram, ‘erken aşama teknoloji yatırım şirketi’ olarak çıktığı yolda ‘yüksek teknoloji yatırım şirketi’ne dönüştü. Günümüzde ise faaliyetlerine ‘yeni nesil yatırım şirketi’ olarak devam ediyor. 

Yeni nesil yatırım şirketi vizyonuyla İnventram, yatırım yaptığı portföy şirketlerine finansal yönetim, pazarlama, iş geliştirme ve satış alanlarında destek veriyor. Bu kapsamda faaliyet göstererek İnventram’ın diğer yatırım şirketlerinden ayrıştığını söyleyebiliriz.

Türkiye ölçeğinde oldukça yüksek yatırım gücüyle dikkat çeken İnventram, Türk bilim insanlarının buluşlarının global pazarlara açılması yönünde çalışmalarına devam ediyor. İnventram’ın yatırım yaptığı şirketlere birlikte göz atalım. 

Vispera: Görüntü İşleme ve Analitik Teknolojisi 

İnventram’ın son yatırımlarından biri olan Vispera, şirketinyatırım portföyüne 2020 yılında katıldı. Perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiren Vispera,  Türkiye’de kuruldu. Vispera, geliştirdiği teknoloji ile üretici firmaların perakende satış noktalarındaki ürünlerinin görünürlüklerini, raf paylarını, stok durumlarını ve yerleşimlerini kolayca ve güvenilir bir şekilde takip ve kontrol etmelerini sağlıyor. Girişim, İnsan denetimine dayalı geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı, detaylı ve doğru sonuçlar sağlarken, şirketlere bütçe ve zaman tasarrufu kazandırıyor. 

nanoGriptech: Kuru Yapışkan Teknolojisi

2020 yılında İnventram’ın yatırım portföyüne eklenen bir diğer girişim de nanoGriptech. ABD merkezli girişim, şu an geliştirdiği içerik ile alanında tek olan Setex® teknolojisini sunuyor. Bu teknolojiyi geko kertenkelelerinin ayağındaki tutundurucu tüylerden esinlenerek geliştiren Prof. Dr. Metin Sitti, tüm yüzeylerde güçlü tutunma etkisi sağlayan kuru yapıştırıcı ürünlerin sunduğu özellikler ile dünyada bir ilke imza atıyor. Setex®  markalı 3 farklı ürün ile 3 milyar dolarlık pazara çözüm sunuyor.  

Sensobright: Dokunma Hissine Sahip Yapay Deri Teknolojisi

Robotların dokunduğunu insanlar gibi hissetmesini mümkün kılan bu teknolojiyi Türk bilim insanı Doç. Dr. Utku Büyükşahin geliştirdi. Erken aşamadaki bu keşfin uzun soluklu bir teknolojiye dönüştürülmesi, dünya çapında patentlenmesi ve ikinci aşama yatırım fazına geçmesini ise Inventram gerçekleştirdi. Sensobright şirketi ABD'de kuruldu, 2018 yılında ise İnventram şirketin yatırımcısı oldu.

Bu teknolojinin NASA’nın da dikkatini çektiğini belirtmekte fayda var. Robotlara insan hassasiyeti üzerinde dokunma duyusu kazandırması ile dünya çapında bir ilki başaran bu teknoloji, sağlık, savunma sanayi ve otomotiv gibi birçok sektörde çığır açacak yeniliklere fırsat sunacak. Örneğin, tıp alanında cerrahi uygulamalarda, ameliyat gereçlerinde, ameliyat robotlarında; trafikte otonom araçlarda; mayın tarama robotları ve enkaz altından canlı çıkartılması gibi yüksek hassasiyetli algılamaya ihtiyaç duyulan her yerde robotlar bu teknoloji ile çalışabilecek.

CY Vision: Holografik 3D Görüntü Teknolojisi 

2017 yılında İnventram’ın yatırım portföyüne eklenen holografik 3D görüntü teknolojisi sunan CY Vision Inc. ise ABD'de kuruldu. Prof. Dr. Hakan Ürey tarafından geliştirilen bu teknoloji ile gerçek üç boyutlu görüntü elde edilmesi hedeflendiğini belirtelim. CY Vision ile 3D sistemlerinde karşılaşılan derinlik sorunu, dar görüş açısı, baş ağrısı vb. birçok problemin ortadan kalkması mümkün olacak. 

Kuantag: Dijital Etiketlendirme Teknolojisi 

2014 yılında İnventram ve Opet ortaklığında Türkiye’de kurulan Kuantag,quantum dot ve sensör teknolojisini kullanarak araçlardaki yakıt ve yağları quantum parçacıklarla etiketleme üzerine çalışıyor. İnventram, Kuantag ile otomotiv ve nanoteknoloji alanında yatırımlarını sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.