Inventram ve Koç Holding, Vispera'dan sonra nanoGriptech’in de yatırımcısı oldu

Nisan ayında sizlerle paylaştığımız Vispera yatırımını da açıklayan Inventram, Koç Holding'le beraber ABD merkezli Türk girişim nanoGriptech’in de yatırımcısı oldu.
Inventram ve Koç Holding, Vispera'dan sonra nanoGriptech’in de yatırımcısı oldu

Nisan ayında sizlerle paylaştığımız Vispera yatırımını da açıklayan Inventram, Koç Holding'le beraber ABD merkezli Türk girişim nanoGriptech’in de yatırımcısı oldu. Inventram böylelikle Vispera ve nanoGriptech olmak üzere iki yeni Türk şirketini portföyüne ekledi.

Koç Holding’in Japon Mitsui Grubu ve Koç Üniversitesi ortaklığında faaliyet gösteren yüksek teknoloji yatırım şirketi İnventram, portföyüne iki yeni şirket daha ekledi. İnventram, Koç Holding ile birlikte perakende sektöründe faaliyet gösteren üretici firmalara resimlerden otomatik ürün tanıma teknolojisi ile hizmeti veren Vispera ve mikro-fiber polimer bazlı kuru yapışkan teknolojisinin ticari üreticisi nanoGriptech şirketlerine yatırım yaptı.

İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, gelişimlerini uzun süredir takip ettikleri iki şirketin gelecek potansiyellerini gördüklerini; her iki şirketin de ihtiyaç duyduğu sermaye katkısını sağlayarak geniş pazarlara erişmesinde önemli bir rol aldıklarını belirtti. 

Perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiren Vispera, üretici firmaların perakende satış noktalarındaki ürünlerinin görünürlüklerini, raf paylarını, stok durumlarını ve yerleşimlerini kolayca ve güvenilir bir şekilde takip ve kontrol etmelerini sağlıyor. Vispera’nın kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil, aldıkları yatırımı global olarak hizmet vermek için kullanacaklarını açıkladı.

Merkezi ABD’de bulunan nanoGriptech’in sunduğu Setex® teknolojisini, geko kertenkelelerinin ayağındaki tutundurucu tüylerden esinlenerek geliştiren Prof. Dr. Metin Sitti, nanoGriptech ile tüm yüzeylerde güçlü tutunma etkisi sağlayan kuru yapıştırıcı ürünler sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.