Dünyanın en büyük yatırım gruplarından Mitsui, Inventram'ın yüzde 30'una ortak oldu!

Dünyanın en büyük yatırım gruplarından Mitsui, Inventram'ın yüzde 30'una ortak oldu!

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile Nisan 2010’da kurulan İnventram A.Ş. bugün Japonya'nın en büyük yatırım gruplarından Mitsui Co ile önemli bir ortaklığına imza attı.

İnventram bildiğiniz gibi kendini yüksek teknoloji yatırım şirketi olarak konumlandırıyor ve erken aşamada girişimlere yatırım yapıyor. Bu alanda Türkiye'nin sayılı ve en önemli yatırımcılarından biri olan İnventram, Mitsui & Co ortaklığı ile bu çıtayı bir basamak daha yukarı çıkarıyor. Japonya'nın en büyük yatırım gruplarından Mitsui Co, İnventram'ın ortağı olarak Türkiye'deki teknoloji yatırımlarına hız verecek.

6 yılda 6 yatırım

Paylaşılan bilgilere göre Inventram bugüne dek 4 bin 800'den fazla şirket/proje başvurusu almış. Bunlardan sadece 6'sına yatırım yapan İnventram (bu yatırımlardan henüz 4'ü açıklandı), bir kısmı lisanslama şeklinde olmak üzere 53 adet de patent yatırımı gerçekleştirmiş.

Mitsui, Inventram'ın yüzde 30'una ortak

Paylaşılan açıklamalara göre 97 milyar dolara ulaşan toplam varlığı ve 42 milyar dolarlık cirosu ile dünyanın en önemli yatırım gruplarından biri olan Mitsui, İnventram'ın yüzde 30'una ortak oldu. Inventram & Mitsui ortaklığı özellikle mühendislik ve patent içeren yıkıcı (distruptive) girişimlere, özellikle enerji, yapay zeka ve sensörler dikeyinde yatırımlar yapacak.

Yatırım hedefi konusunda soru yönelttiğim Inventram, net bir yatırım hedefi belirtlememekle birlikte yatırım yapılabilecek girişimler/teknolojiler oldukça yatırım yapabileceklerini paylaştı. Inventram, bu noktada yatırım bütçesinin yetersiz kalmayacağı, hatta gerektiğinde Mitsui'den destek alınacağı da paylaştı.

ali-koc-holding-inventram

"Türkiye'nin Ar-Ge alanında yükselmesi gerekiyor"

Basın toplantısında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç da bizzat yer aldı ve teknolojinin dönüştürücü etkisine, hükümet nezdindeki yönelime değindi ve insan kaynağı geliştirme konusunda daha hassas çalışmamız gerektiğinin altını çizdi. "Ülkemiz için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz" diyen Ali Y. Koç, Mitsui ile görüşmelere 24 ay önce iletişime başladıklarını söyledi ve imzaların 29 Temmuz'da atıldığını ekledi.

Türkiye'deki yatırımlarının 60. yılını kutlayan Mitsui Co'nun Avrupa Kurumsal Planlama Başkanı Naotaka Hayashi de Türkiye olan inancından bahsederken Ar-Ge tarafında ülkemizin daha fazla atılım yapması gerektiğine vurgu yaptı. Toplantıya Mitsui Co Türkiye Genel Müdürü Yoichiro Yagihashi de katıldı ve iki şirket için başlangıç kabul edilen bu ortaklığın ilerleyen dönemde geliştirileceği ifade edildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.