WhatsApp'a GIF yapma ve paylaşma desteği geldi

WhatsApp'a GIF yapma ve paylaşma desteği geldi

WhatsApp sonunda GIF desteğine kavuştu. iOS uygulamasına bugün gelen güncellemeyle birlikte GIF paylaşımının önünü açan WhatsApp kullanıcıların kendi GIF'lerini oluşturmalarını da sağlıyor.

Facebook Messenger, iMessage ve diğer popüler mesajlaşma platformlarına benzer şekilde Giphy ile iş birliğine giden WhatsApp uygulaması içinden popüler GIF'lere anında ulaşmak son güncellemeyle artık mümkün. Bunun için mesajlaşma ekranında fotoğraf/video paylaşımını seçmeniz ve açılan ekranın sol alt köşesindeki "Gif ara" ikonuna dokunmanız yeterli.

whatsapp-gif

WhatsApp'ın güncellemesi, rakiplerinden farklı olarak GIF paylaşma ve oynatma desteğiyle sınırlı değil. Uygulama üzerinden WhatsApp'ın 1 milyar kullanıcısının kendi GIF'lerini oluşturması da, 6 saniye ve altında uzunluğa sahip videolar için mümkün. Kullanıcıların GIF'leştirmek istedikleri videoyu yine WhatsApp paylaşım menüsünden seçip, gerekirse kısaltmaları ve GIF geçiş butonuna dokunmaları gerekiyor, bu işlem için.

Tekrar eden animasyon video desteği WhatsApp'ta iPhone 6S ile birlikte tanıttığı Live Photos paylaşımının da önünü açtı. Güncellemeyle birlikte iPhone'unuzla çektiğiniz Live Photos'u WhatsApp'ta 3D Touch ile seçip, yukarı sürüklediğinizde fotoğraf ya da GIF ile paylaşma seçeneğini görüyorsunuz. GIF ile paylaş'ı tercih ederseniz WhatsApp bu görselleri doğrudan GIF formatına dönüştürüp, karşı taraf ile paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.