Apple, sanal grup selfieleri için patent aldı

Yeni bir patent ile karşımıza çıkan Apple, kullanıcılarının sanal grup selfieleri çekmelerine olanak sağlayacak.
Apple, sanal grup selfieleri için patent aldı

Apple'ın maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacağını ve bu özelliğin geçtiğimiz haftalarda iOS 13.5 ile kullanıma sunulduğunu sizlere aktarmıştık. Bugün ise aldığı yeni bir patent ile karşımıza çıkan Apple, kullanıcılarının sanal grup selfieleri çekmelerine olanak sağlayacak.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını, hayatımıza sosyal mesafe kavramını da katmış oldu. Sosyal mesafe kuralları doğrultusunda yan yana gelerek grup fotoğrafları çekmemiz pek mümkün görünmüyor. Patently Apple'ın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın aldığı yeni patent ile birlikte aynı ortamda bulunmayan kişiler sanal olarak grup selfiesi çekebilecek.

Basit bir çalışma mantığına sahip olan sanal grup selfiesi yazılımı ile birlikte selfie çekerken arkadaşlarınızı da sanal olarak davet edebileceksiniz. Davet gönderdiğiniz kişilere ise grup selfiesine davet edildikleri ile ilgili bir bildirim gidecek. Daveti kabul ettiklerinde ise bir selfie çekmeleri veya galerinde bulunan bir fotoğrafı seçmeleri gerekiyor.

Elde edilen selfieler Apple'ın yazılımı sayesinde tek bir fotoğrafta birleştirilecek ve arkadaşlarınız dünyanın neresinde olurlarsa olsun sanal grup selfieleri çekebileceksiniz. Daveti gönderen kullanıcı hem oluşturulan sanal grup selfiesini düzenleyebilir ve fotoğraf içindeki konumunu da değiştirebilir. Kullanıcının hem oluşturulan grup selfiesini hem de orijinal selfiesini saklayabildiğini de ekleyelim.

Alınan patent Corona virüs salgını ile hayatımıza giren sosyal mesafe kavramına tam uysa da, bu patent için ilk olarak 2018 yılında başvurulduğunu da belirtelim. Sanal grup selfieleri özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.