Maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak iOS 13.5 kullanıma sunuldu

iOS 13.5 işletim sistemini tüm iOS kullanıcıları için kullanıma sunan Apple, maske takan kullanıcılarının Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak.
Maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak iOS 13.5 kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Apple'ın maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacağını sizlere aktarmıştık. Söz konusu özellik ilk etapta iOS 13.5 işletim sisteminin geliştirici versiyonu için kullanıma sunulmuştu.

Bugün ise iOS 13.5 işletim sistemini tüm iOS kullanıcıları için kullanıma sunan Apple, maske takan kullanıcılarının Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak. Hatırlatmak gerekirse Face ID yüzünüzü algılayamadığında parola ekranının gelmesi için birkaç saniye beklemeniz gerekiyor.

Apple tarafından sunulan özellik ile birlikte ise Face ID yüzünüzde maske olduğunu algılayınca direkt olarak parola girme ekranını karşınıza çıkaracak. Bu özellik sayesinde zaman kaybetmeden veya Face ID için maskenizi çıkarmak zorunda kalmadan parolanızı girerek telefonunuzu kullanabileceksiniz.

iOS 13.5 işletim sistemi ile kullanıcılara sunulan bir diğer özellik ise Apple ve Google tarafından geliştirilen COVID-19 takip sistemi API'yına verilen destek oldu. Söz konusu API sayesinde resmi sağlık kurumları tarafından geliştirilen uygulamaları kullanabilirsiniz. Uygulamalar COVID-19 tanısı konmuş bir kişi ile temas ettiğinizde bu durumu size bildirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.