Apple, maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak

Apple, iOS 13.5 işletim sisteminin geliştirici versiyonu için yeni bir özellik kullanıma sundu. Söz konusu özellik ile birlikte Face ID yüzünüzde maske olduğunu algılayınca direkt olarak parola girme ekranını karşınıza çıkaracak.
Apple, maske takan kullanıcıların Face ID'yi daha hızlı geçmelerini sağlayacak

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisine alan Corona virüs salgını nedeniyle pek çoğumuz evlerimizden çalışıyor. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise maske kullanıyor. Bu durum özellikle iPhone kullanıcıları için bir sorun yaratıyor. Hatırlatmak gerekirse Apple, 2017 yılında tanıttığı iPhone X ailesi ile yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'yi kullanmaya başlamıştı. 

iPhone kullanıcıların Corona virüs salgını nedeniyle yüzlerinin büyük bölümünü kapatan maskeler kullanmaya başlaması Face ID'yi de işlevsiz kıldı. Maskeler nedeniyle kullanıcısının yüzünü algılayamayan Face ID, kilit açma işlemini oldukça uzatıyor.

Kullanıcılar yüzlerini tanıtamayınca şifrelerini girerek telefonlarını kullanabiliyorlar. Tam da bu noktada devreye giren Apple, iOS 13.5 işletim sisteminin geliştirici versiyonu için yeni bir özellik kullanıma sundu. Söz konusu özellik ile birlikte Face ID yüzünüzde maske olduğunu algılayınca direkt olarak parola girme ekranını karşınıza çıkaracak.

Bu özellik sayesinde zaman kaybetmeden veya Face ID için maskenizi çıkarmak zorunda kalmadan parolanızı girerek telefonunuzu kullanabileceksiniz. Söz konusu özelliğin final versiyonunun kısa zaman sonra bir güncelleme ile Face ID teknolojisini kullanan tüm iPhone modellerine sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.