Ünlülerin eğitmen olduğu edtech girişimi MasterClass, 100 milyon dolar yatırım aldı

Platformda, Spike Lee'den Gordon Ramsey'ye, Serena Williams'tan Natalie Portman'a birçok ünlüyü eğitmen olarak görmek mümkün.
Ünlülerin eğitmen olduğu edtech girişimi MasterClass, 100 milyon dolar yatırım aldı

Edtech girişimi MasterClass, Fidelity Management & Research Company'nin liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Owl Ventures, 01 Advisors, NEA, IVP, Atomico ve NextEquity Partners olarak açıklandı. Bloomberg'ün haberine göre, yeni yatırımla beraber MasterClass'ın değerlemesi 800 milyon dolara ulaştı. Ancak şirket, bu konuda net bir şekilde açıklama yapmazken değerlemenin 800 milyon doların üzerinde olduğunu da belirtti.

Şirket, aldığı yeni yatırımın yeni sınıflar oluşturmak ve daha fazla üretim yapmak için kullanılacağını söyledi. MasterClass, salt ses modu, kısa biçim ve artırılmış gerçeklik ile deneyler yapıyor ve platformun daha kullanışlı hale getirilebilmesi için uğraşıyor. Yeni yatırımın şirkete bu konuda da yardımcı olacağı söylenebilir.

MasterClass kendisini eğlence ve eğitimin kesişimine yerleştiriyor. Girişim, ünlülerin ya da konunun ustası olmuş kişilerin yetkin olduğu alanlarda eğitim verebileceği sınıflardan oluşuyor. Platformda, Spike Lee'den Gordon Ramsey'ye, Serena Williams'tan Natalie Portman'a birçok ünlüyü eğitmen olarak görmek mümkün. Şirket, kullanıcıların içerik kütüphanesine erişmeleri için yıllık 180 dolarlık bir abonelik ücreti alıyor. Bu abonelik modeli, 2018 yılında şirketin gelirinin yüzde 80'ini oluştururken, şimdi gelirin yüzde 100'ünü oluşturuyor. 

20 ila 30 dakika arasında değişen eğitimler sırasında ünlülerin bazıları katılımcılarla etkileşime girerken, bazıları bunu tercih etmiyor. Kısacası bu opsiyonun eğitmene bırakıldığını söylemek mümkün. Ancak bu konuda ilginç örnekler de karşımıza çıkabiliyor. Örneğin; elektronik müzik yapımcısı DeadMau5'un, MasterClass öğrencilerinden birini onun yanında bir parça kaydetmeye davet ettiği bildirildi. Serena Williams da öğrencilerinden birini onunla tenis oynamaya davet etti. Kısacası bu gibi beklenenden fazla etkileşimi kapsayan durumlar da olabiliyor.

MasterClass'ın eğitimler için ünlülere nasıl bir ödeme yaptığı bilgisi paylaşılmıyor. Ancak şirketin satışlarının son dönemde 2 kat arttığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.