Akıllı izleme teknolojileri geliştiren Invidyo, 2,6 milyon TL yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan akıllı izleme teknolojileri girişimi Invidyo, ScaleX liderliğinde 2,6 milyon TL yatırım aldı.
Akıllı izleme teknolojileri geliştiren Invidyo, 2,6 milyon TL yatırım aldı

Yapay zeka temelli görüntü işleme teknolojileri kullanarak özellikle evde bakım hizmeti alan hasta, yaşlı veya çocuklara verilen bakım hizmetinin kalitesini otomatik olarak ölçen Invidyo'nun Innogate girişim hızlandırma programı ile ABD'ye gidecek 8 girişimden biri olduğunu geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan akıllı izleme teknolojileri girişimi Invidyo, ScaleX liderliğinde 2,6 milyon TL yatırım aldı. 2,6 milyon TL'lik yatırım turuna ScaleX’in haricinde Growth Circuit da katıldı. Sunduğu yüz tanıma teknolojisini yapay zeka ile destekleyerek dünya çapında önemli bir tüketici kitlesine ulaşan Invidyo, gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu Kuzey Amerika’daki satışlarından elde ediyor.

Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Scalex Kurucusu Dilek Dayınlarlı, Scalex'i oldukça heyecanlandıran, önemli pazarlarda şimdiden kendini kabul ettiren Invidyo ekibine çok güvendiklerini ve bu yatırımla birlikte küresel alanda büyümenin hız kazanmasını beklediklerini dile getirdi.

Yapay zeka temelli görüntü işleme teknolojisi sayesinde evde herhangi bir sorun olup olmadığını anne babaların görüntüleri izlemesine gerek kalmadan otomatik olarak tespit eden Invidyo, bebeğin ağladığı ve güldüğü anları otomatik olarak bulup kaydediyor.

Yüz tanıma teknolojisi sayesinde ebeveynler evde yokken eve bakıcı dışında yabancı biri gelirse alarm veren Invidyo, günün önemli anlarını içeren 2 dakikalık günün özetini de oluşturuyor. Özgür Deniz Önür, Yağız Yaşaroğlu ve Ekin Dino tarafından Ankara ODTÜ Teknokent'te kurulan Invidyo, yatırım sayesinde özellikle dış pazarda payını hızla artırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.