Almanya'dan elektrikli otomobil teşviki: Akaryakıt istasyonlarına şarj araçları konulacak

130 milyar euroluk teşvik planının bir parçası olarak Almanya, ülkedeki her benzin istasyonunun elektrikli araç şarj istasyonları kurmasının zorunlu olacağını söyledi.
Almanya'dan elektrikli otomobil teşviki: Akaryakıt istasyonlarına şarj araçları konulacak

Artan nüfus, bireysel araç kullanımının artmasına; bireysel araç kullanımının artması ise iklim değişikliklerine neden oluyor. Daha önce iklim uzmanlarının, benzin istasyonları için sigara paketlerindeki gibi bir uyarı sistemi önerdiği haberini sizlerle paylaşmıştık.

Her ne kadar böyle öneriler kısa vadeli çözümler sağlayacak olsa da uzun vadede gelişen teknolojinin daha fazla yarar sağlayacağını söylemek mümkün. Zira gelişen teknolojiyle birlikte elektrikli araçlar hayatımıza girdi ve bu araçların üretimlerinin fazlalaşmasıyla kullanımlarında da ciddi bir artış görülmeye başlandı.

Şimdi ise ülkelerin de elektrikli araç kullanımı konusunda teşviklerde bulunduğunu söylemek mümkün. 130 milyar euroluk teşvik planının bir parçası olarak Almanya, ülkedeki her benzin istasyonunun elektrikli araç şarj istasyonları kurmasının zorunlu olacağını söyledi. Teşvik paketinin, elektrikli araç satın alanlara yönelik desteklerin yanı sıra, kirlilik oluşturan SUV’lara sahip olanları cezalandırmak için ekstra vergiler içerdiğinin altını çizelim.

Almanya'da 168 bin148 otomobilin sadece yüzde 3,3’ü elektrikli

Almanya Motorlu Taşımacılık İdaresi’ne göre, mayıs ayında tescil edilen 168 bin148 otomobilin sadece yüzde 3,3’ü elektrikli. Almanya’da 2019 yılında ise kayıtlı yeni arabaların yüzde ikisinden daha azı elektrikliydi, bu da az olmasına rağmen bir artışın olduğunu gösteriyor, ancak bu konuda verilen destekler şu an için hala yetersiz kalıyor. Uzmanlar, satışların düşük olmasının en büyük nedeni olarak kişilerdeki "şarj sorunu" ihtiyacını öne sürüyor. Almanya da yeni teşvik paketini bu sebeplerden dolayı oluşturuyor.

Almanya'nın yanı sıra Fransa da elektrikli araçları yaygınlaştırmak istiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde benzer bir 8 milyar euroluk teşvik paketine sahip olduklarını açıklamıştı. Kısacası Avrupa, bu konuda ciddi adımlar atmaya başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.