İklim uzmanları, benzin istasyonları için sigara paketlerindeki gibi bir uyarı sistemi öneriyor

İnsanların araç kullanmayı bırakmaları için uyarı etiketlerinden daha fazlası gerekecek olsa da araştırmacılar bunun büyük bir kültürel değişimin ilk adımı olacağını umuyor.
İklim uzmanları, benzin istasyonları için sigara paketlerindeki gibi bir uyarı sistemi öneriyor

Küresel ısınmanın en büyük etkenlerinden biri araç kullanımının artmasıyla birlikte karbondioksit salınımında görülen artış diyebiliriz. İklim uzmanları da bu kapsamda bir açıklama yaptı ve benzin istasyonlarındaki gaz pompaları için sigara paketlerindeki gibi bir uyarı sistemi gerektiğini söyledi. İnsanların araç kullanmayı bırakmaları için uyarı etiketlerinden daha fazlası gerekecek olsa da araştırmacılar bunun büyük bir kültürel değişimin ilk adımı olacağını umuyor.

Eğer gerekli önlemler alınmaz, iklim değişikliğini önlemek için adım atılmaz ve bu sorunun üzerine düşülmezse dünyanın dört bir yanındaki insanların korkunç sonuçlarla karşılaşabileceğini söyleyebiliriz.

Bu noktada yükün çoğu hükümetlere ve kirliliğin büyük çoğunluğuna neden olan şirketlere düşmek zorunda olsa bile herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bunu teşvik etmek amacıyla çevre bilimi uzmanlarından oluşan bir ekip, gaz pompalarına sigara paketlerinin üzerindekilere benzeyen korkunç uyarı etiketleri atmamız gerektiğini savunuyor. Uzmanlar bu şekilde tüketicilerin, fosil yakıtların gezegene ve kendi sağlığına nasıl zarar verdiğini her doldurduklarında hatırlayacağını söylüyor.

Tıpkı bağımlılık ve kanser konusunda kişileri uyaran tütün ürünleri üzerindeki etiketler gibi, araştırmacılar da sera gazı emisyonlarının tehlikelerinden bahsetmenin sürücülerin davranışını değiştirebileceğini öne sürüyorlar. Uzmanlar, tütün kullanımına yönelik tutumlardaki değişimin bir kısmının sigara paketlerindeki etiketlerin artmasının bir sonucu olduğunu söylüyor. Sigara içmek, birçok kişi tarafından artık antisosyal bir davranış olarak görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.