Pandemi döneminde dizi ve film kategorilerinde sorular yüzde 45 arttı

Aylık 15 milyon tekil kullanıcıya ulaşan KızlarSoruyor, pandemi döneminde kullanıcıların merak ettiklerini, salgın ile ilgili düşüncelerini verilerle açıkladı.
Pandemi döneminde dizi ve film kategorilerinde sorular yüzde 45 arttı

Aylık 15 milyon tekil kullanıcıya ulaşan KızlarSoruyor, pandemi döneminde kullanıcıların merak ettiklerini, salgın ile ilgili düşüncelerini verilerle açıkladı. Bu dönemde kullanıcı ve ziyaret sayısı yüzde 30, sayfa görüntüleme sayısı yüzde 25 ve paylaşım sayısı yüzde 15 arttı. 

Dizi ve film kategorilerinde sorular yüzde 45 arttı

Evde kalan kullanıcılar; sağlık, diyet, yemek ve filmler konularındaki paylaşımlarını artırırken, alışveriş ve güzellik konularındaki soru sayısında düşüş oldu. Özellikle dizi ve film kategorisinde soru sorulma oranı yüzde 45 arttı. Online alışveriş artarken fiziksel alışverişin durması toplam alışveriş hacminin düşmesine sebep oldu, bu yüzden sorular da azaldı. Güzellik konusunda ise kozmetik yerine kişisel bakım önemli hale geldi ve örneğin; kullanıcı “ruj önerisi” yerine “cilt bakımı önerileri” aramaya yöneldi.

Kadınlar erkeklere oranla yüzde 50 daha fazla soru sordu

Pandemi döneminde kadınlar hem kendisi hem yakınları için erkeklerden yüzde 88 daha fazla endişelendi. “Endişelenmedim” diyen erkeklerin oranı yüzde 24 iken, kadınlarda bu oran yüzde 12'de kaldı. KızlarSoruyor kullanıcıları, kadınlar ve erkeklerin bu süreci farklı yaşadığını, kadınların endişe düzeyinin erkeklerden 2 kat daha fazla olduğunu gösterdi. Ayrıca karantina döneminde evde hayat hakkında kadınlar erkeklerden yüzde 50 daha fazla soru sordu. Kadın kullanıcılar, bu dönemde donanımlarını artırmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duydu ve paylaşıma daha açık oldular.

Bu dönemde markalar pazarlama stratejilerini tüketicilerin yanında olmak üzerine kurdular. Öte yandan, kullanıcılar markaların mesajlarından çok yaptıklarına önem verdi. Corona virüs salgını sürecinde markaların ''yanınızdayız'' mesajlarının sempati uyandırıp uyandırmadığı sorulduğunda yüzde 66'lık bir kesim olması gerekenin bu olduğunu ve özel bir sempati göstermediklerini söyledi. Yüzde 34'lük bir kesim ise kullanıcısının ve çalışanının yanında olduğunu gösteren markaları alkışladı.

Online mecralara taşınan alışveriş alışkanlığı, yaş aralığını da genişletti. Salgın öncesi 25-35 yaş arası kesim online alışverişi daha fazla gerçekleştirirken salgın döneminde 65 yaşa kadar kullanıcılar online alışverişi tercih etti. BKM'nin verilerine göre 5 milyon kart ilk defa internetten ödemeyle tanıştı. Salgın başladığı günden bu yana KızlarSoruyor’da Bi’Bilen görüşleri ortalama 170 bin tekil kişi tarafından görüntüledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.