Insider 32 milyon dolar yeni yatırım aldı! Tüm detaylar... [Son Dakika]

Türkiye'nin gözbebeği teknoloji girişimlerinden Insider, yeni tur yatırımını Riverwood Capital, Sequoia Capital ve Endeavor Catalyst'den aldı. Detaylar haberimizde...
Insider 32 milyon dolar yeni yatırım aldı! Tüm detaylar... [Son Dakika]

Türkiye'nin dünyaya açılmış sayılı girişimlerinden biri olan pazarlama teknolojileri girişimi Insider'a yeni yatırım geliyor, hatta siz bu satırları okuduğunuz dakikalarda gelmiş bile olabilir.

Konuya yakın kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre şirketin Mart 2018'de yatırım aldığı dünyaca ünlü yatırım fonu Sequoia Capital ile birlikte bu tura Silikon Vadisi merkezli yatırım fonu Riverwood Capital ve Endeavor Catalyst de katılmış. Şirketin önceki turlarından yatırımcısı Wamda Capital de bu tura katılan yatırımcılar arasında. Detayları henüz resmi olarak açıklanmadığı için duyumlarımıza bağlı olarak paylaşacağımız rakamların, yatırım duyurulduğunda çok farklı çıkacağını düşünmüyorum.

Sizi fazla bekletmeden hemen detaylara geçeyim...

Aldığımız duyumlara göre, Sequoia Capital, Riverwood Capital, Endeavor Catalyst ve Wamda Capital'in dahil olduğu turda toplam 32 milyon dolar yatırım gerçekleşmiş. Insider'ın bu turdaki değerlemesi ile ilgili ise kesin bilgimiz yok, ancak bir tahminimiz var...

Şöyle ki; Insider'ın 2018 yılında yazdığımız bir haberde Sequoia Capital ile ikinci tur yatırım için 200 milyon dolar değerleme üzerinden görüşme sürdürdüğünü paylaşmıştık. Bu sebeple şu anda söz konusu yatırımın da en az 200 milyon dolar değerleme ile gerçekleştiğini düşünüyoruz.

Özetle, kesin bilgiler açıklanana kadar sizler de bizim gibi 200 milyon dolar değerleme üzerinden 32 milyon dolar yatırım gerçekleşti diye varsayabilirsiniz.

Bugüne kadar toplam 46.1 milyon dolar yatırım aldı

Hatırlarsanız Insider'ın ilk yatırımcıları şirkete 3.1 milyon dolar yatırımla giriş yapmışlardı. Ardından Sequoia Capital sahneye çıkmıştı ve sizlerle ilk olarak Şubat 2018'de paylaştığımız sonrasında Mart 2018'de doğrulanan turla Insider'a 11 milyon dolar yatırım yapmıştı. Bu dünyaca ünlü girişim sermayesi fonunun Türkiye'deki ilk yatırımı olma özelliğine de sahipti.

Duyumlarımıza göre bu haberimize konu olan 32 milyon dolarlık yatırımla Insider'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 46 milyon doları aşmış olacak.

Hazır geçmişe gidip detaylara girmişken biraz daha yazayım ve size Insider'ın mevcut yatırımcılarını da genel kültür bilgisi olarak paylaşayım.

Insider'ın mevcut yatırımcıları kimler?

Insider'ın hali hazırda ortakları arasında Sequoia Capital ile birlikte 212, 500 Startups, Aslanoba Capital, Öncü GSYO, Galata Business Angels ve Wamda Capital bulunuyor. Sequoia Capital'in ilk yatırımını gerçekleştirdiği 2018 yılında Galata Business Angels (GBA) vasıtasıyla yatırım yapmış olan bazı melek yatırımcıların hisseleri satın alınmış, tabir-i caizse bu yatırımcılar exit edilmişti. Hatta o dönem gelen 11 milyon dolarlık yatırımın yaklaşık 3 milyon doları söz konusu hisselerin geri alınması için kullanılmıştı ki bu GBA ve melek yatırımcıları için oldukça önemli ve belki de bir ilk niteliğindeydi.

500'den fazla çalışanıyla 23 ülkede operasyon

Son olarak merak edenler olabileceği için Webrazzi kayıtlarından Insider ile ilgili sahip olduğumuz bir diğer güncel bilgiyi daha paylaşayım. Eğer bu sayılarda değişiklik olmadıysa, Insider hali hazırda 23 ülkede faaliyet gösteriyor ve 500 kişinin üzerinde çalışanı var. En önemli detay ise gelirlerinin %80'den fazlası yurtdışından, yani Türkiye dışından. Sanıyorum ki, yabancı fonların gösterdiği yüksek ilginin de sebeplerinin başında bu geliyor.

Duyumlarımıza dayanarak paylaştığımız yeni yatırımın şu an için aktarabileceğim detayları bu kadar. Konuyla ilgili yeni bilgiler geldiğinde ya da taraflardan açıklama yapıldığında haberimizi güncelleyeceğiz. Şimdilik beklemeye geçiyoruz...

*Bu haber Webrazzi'nin özel haberidir ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.